Herkullinen gratiini syntyy sieni-jauhelihapullista, kasviksista, patonginjämistä ja reilusta määrästä juustoraastetta.
Lihapulla-kasvisgratiini
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kaada kuuma vesi kulhoon ja liota liemikuutio veteen. Lisää korppujauhot ja hienoksi jauhetut tatit. Turvota vartin verran.
-
Hienonna herkkusienet ja sipuli pieneksi silpuksi esimerkiksi tehosekoittimella. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja sipuleita 5 minuuttia. Mausta paistos etikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
-
Lisää paistos, jauheliha ja muna korppujauhoseokseen. Sekoita.
-
Paista taikinasta pieni koepala pannulla ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
-
Kypsennä lihapullia uunissa noin 20 minuuttia.
-
Kuori ja pilko punasipuli. Leikkaa tomaatit ja kesäkurpitsa lohkoiksi ja varsiparsakaalit muutamaan osaan. Lisää kasvikset uunivuokaan. Lisää öljy ja mausteet.
-
Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Pilko patonki ja lisää se vuokaan. Lisää päälle lihapullat ja juustoraaste. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.