Anders Adlercreutzin suosikkiannoksiin kuuluu lihapullaspagetti.
Ruoka on paitsi tärkeä osa Andersin arkea, myös teema, joka auttoi häntä löytämään oman roolinsa vaalityössä.
– Kun ryhdyin ehdolle, jännitin eniten luennoimista, sillä se tuntuu vieraalta. Koska kuitenkin rakastan ruokapöytäkeskusteluja, päätin yhdistää nämä järjestämällä Facebook-arvonnan. Lupasin tulla kokkaamaan lihapullaspagettia ja puhumaan politiikkaa voittajan kotiin, jos hän saa 6–12 ihmistä ruokapöytänsä ääreen, kansanedustaja Anders Adlercreutz kertoo Glorian ruoka ja viini- lehdessä.
Arvonta oli suosittu, ja Anders sai vierailla monissa kodeissa.
– Monen mielestä politiikka on etäistä ja yksisuuntaista, mutta ruokapöytäkeskustelut osoittivat toisin. Ihmiset valistivat minua, ja minä sain kerrottua omia ajatuksiani. Aivan kuin missä tahansa ruokapöydässä, jossa ihmiset kohtaavat.
Lihapullaspagetti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voi-öljyseoksessa noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattimurska. Irrota basilikasta lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Hienonna basilikan varret ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 45 minuuttia.
- Sekoita lihapullien aineet keskenään ja pyöritä seos pieniksi pulliksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
- Hienonna basilikan lehdet kastikkeeseen. Tarjoa lihapullat esimerkiksi spagetin kanssa.