Lindströminpihvit valmistuvat etikkapunajuurista vartissa.
Lindströminleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Paista ensin ohjeiden mukaan lindströminpihvit, tee majoneesi ja marinoi punasipuli (ks. ohjeet alla).
- Viipaloi tomaatit ja suolakurkut. Pese salaatinlehdet.
- Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä hetki uunissa tai leikkuupinta alaspäin paistinpannussa.
- Kokoa leivät hampurilaisten tapaan.
Nopeat lindströminpihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta punajuuret karkealla terällä kulhoon. Lisää jauheliha. Hienonna kaprikset ja persilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi. Jaa jauheliha 4 osaan ja taputtele pihveiksi.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista pihvejä ensin toiselta puolelta 3 minuuttia, käännä ja lisää voi pannuun. Paista toiset 3 minuuttia ja lusikoi samalla vaahtoavaa voita pihvien päälle.
- Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
(4 kpl, 15 min + vetäytyminen 10 min)
Piparjuurimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia.
- Raasta piparjuuri.
- Riko kananmuna korkeaan kapeaan astiaan. Lisää piparjuuri, sinappi, etikka, suola ja pippuri.
- Sekoita sauvasekoittimella ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
(3 1/2 dl, 5 min)
Pikaisesti pikkelöity punasipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Lisää muut ainekset ja sekoita.
- Anna sipulin pehmentyä vähintään 30 minuuttia.
(n. 1 dl, 5 min + marinointi 30 min)