Possu saa kylkeensä sinapilla ja timjamilla maustettuja päärynöitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
50 min
Keskivaikea
Luumu-sinappipossu
Ainesosat
1
kpl
porsaan sisäfilee
1 1/2
tl
suolaa
2
rkl
luumumarmeladia
1
rkl
sinappia
140
g
pekonia
1/2
rkl
öljyä
Päärynät
4
päärynää
2
tl
sinappia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
timjamia
Vaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero suola lihan pintaan.
- Sekoita marmeladi ja sinappi. Sivele seos fileelle. Kääri pekonit lihan ympärille ja kiinnitä ne tarvittaessa tikuilla.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta. Paina lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu uuniin.
- Halkaise päärynät kahtia. Leikkaa puolikkaiden kuperalta puolelta pala pois, jotta ne pysyvät tukevasti alustallaan.
- Sivele hedelmille sinappia ja hunajaa ja ripottele timjamia. Nosta päärynät uuniin fileen viereen.
- Paista kunnes lihamittari näyttää 65 astetta. Ota ruoka uunista, kääri liha folioon ja anna seistä 15 minuuttia. Peitä päärynät foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
- Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa se päärynöiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.