Maalaispatee ja hillottua punasipulia
Ainekset
Työvaiheet
Laita jauhelihat ja suola tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää kerma ohuena nauhana. Ota massa kulhoon ja lisää savuporo sekä hienonnettuja yrttejä ja pähkinät.
Levitä massa SAGA Leivinpaperin päälle ja rullaa se paperin avulla tangoksi. Solmi rullan päät narulla ja kypsennä uunivuoassa, jonka pohjalla on hieman vettä, 120 °C uunissa noin 35 min. Jäähdytä ja tarjoile.
Hienonna punasipulit ja laita kaikkia ainekset kattilaan. Keitä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Laita hilloke pieniin säilykepurkkeihin ja aseta pieni pala leivinpaperia purkin ja kannen väliin.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.