Pinjansiemenet ja rusinat tuovat pulliin italialaista meininkiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mamma mia -pyörykät
Ainekset
400
g
naudan jauhelihaa
1/2
dl
parmesaaniraastetta
2
rkl
tomaattipyreetä
1/2
dl
pinjansiemeniä
1/2
dl
rusinoita pilkottuna
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
korppujauhoa
1
dl
kermaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
tilkka
öljyä sipulien kuullottamiseen
öljyä ja voita lihapullien paistamiseen
Työvaiheet
- Pane kulhoon korppujauhot ja kerma ja sekoita. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet hienoksi. Pane silput pannulle öljytilkan kanssa ja kuullota pehmeäksi.
- Kumoa seos kulhoon kerma- korppujauhon joukkoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan jauheliha ja loput pyöryköiden aineksista. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin.
- Paista ensin testilihapyörykkä. Lisää tarvittaessa mausteita. Kostuta kädet kylmään veteen, muotoile taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi öljyn ja voin seoksessa pannulla keskilämmöllä.
- Tarjoa pastan kanssa.