Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Reetta Pasanen

Ruoka saa potkua tulisesta makkarasta ja on valmista alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteinen kanapata

Ainekset

1
kpl
punasipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
2
kpl
chorizomakkaraa
400
g
kanasuikaleita
1
rkl
chilijauhetta
1/2
kpl
punaista paprikaa
4
kpl
tomaattia
3
dl
kanalientä
1
tlk
papusekoitusta, esim. kidney, pinto ja cannelini
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuullota öljytyllä paistinpannulla sipuleita ja makkaroita. Siirrä kattilaan. Paista samalla paistinpannulla kanasuikaleet ja lisää paistamisen loppuvaiheessa chilijauhe.
  2. Paloittele paprika ja lohko tomaatit. Lisää kattilaan kanat, tomaatit ja paprikat. Kaada kuuma kanaliemi päälle. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pavut ja anna vielä kiehahtaa.
  3. Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria tai molempia. Tarjoa riisin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Anders Adlercreutzin suosikkiannoksiin kuuluu lihapullaspagetti.

Ruoka on paitsi tärkeä osa Andersin arkea, myös teema, joka auttoi häntä löytämään oman roolinsa vaalityössä.


– Kun ryhdyin ehdolle, jännitin eniten luennoimista, sillä se tuntuu vieraalta. Koska kuitenkin rakastan ruokapöytäkeskusteluja, päätin yhdistää nämä järjestämällä Facebook-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaspagetti

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
4
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku basilikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lihapullat
1
kg
naudan jauhelihaa
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voi-öljyseoksessa noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattimurska. Irrota basilikasta lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Hienonna basilikan varret ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 45 minuuttia.
  2. Sekoita lihapullien aineet keskenään ja pyöritä seos pieniksi pulliksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
  3. Hienonna basilikan lehdet kastikkeeseen. Tarjoa lihapullat esimerkiksi spagetin kanssa.

Kommentit (0)