Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
9:00 | 7.9.2025

Moussaka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Perinteinen moussaka on maukkainta karitsanjauhelihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + 50 min
Helppo

Moussaka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(yht. 600 g)
munakoisoa
3
jauhoista perunaa
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
Jauhelihakastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
1½
tl
oreganoa
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippurirouhetta
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
Valkokastike
200
g
fetaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria rouheena

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese ja leikkaa munakoisoista kannat. Leikkaa munakoisot pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua basilika varsineen.
  3. Levitä munakoisot leivinpaperin päälle. Sipaise päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet saavat väriä.
  4. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
  5. Valmista jauhelihakastike pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, oregano, kaneli ja pippuri. Ruskista jauheliha. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Hauduta 10 minuuttia.
  6. Tee valkokastike. Raasta feta. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää öljyyn jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen. Lisää puolet fetaraasteesta, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
  7. Sipaise uunivuoan pohjalle öljyä. Lado munakoisot, perunat, jauhelihakastike ja valkokastike vuokaan kerroksittain. Levitä viimeiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja loput fetaraasteesta.
  8. Kypsennä moussakaa uunin ala-tasolla 50 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
moussaka
jauhelihakierre
Viikonloppubistro
Munakoiso

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini