Oletko koskaan kuullut lasagnesta, joka valmistuu alle puolessa tunnissa? No, tämäpä valmistuu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mozzarella-broilerinmaksalasagne
Ainekset
12–16
(tuore)lasagnelevyä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
100
g
ilmakuivattua kinkkua
400
g
broilerinmaksaa
2–3
tomaattia
1/2
ruukkua
salviaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa
1
pallo
mozzarellaa
Työvaiheet
- Pane pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kinkkuviipaleet muutaman sentin suikaleiksi. Kuivaa maksat talouspaperilla ja leikkaa jokainen maksa muutamaan osaan. Kuutioi tomaatit. Hienonna yrtit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kinkku, yrtit ja maksat. Anna maksojen paistua kunnolla ennen kuin käännät ne. Älä sekoittele turhaan, niin maksat pysyvät paloina eivätkä rikkoonnu. Pane lasagnelevyt kiehumaan. Tuorepasta kypsyy 3–4 minuutissa, kuivattu hieman pidemmässä ajassa.
- Kun maksat ovat kypsyneet, noin 5 min kuluttua, lisää tomaattikuutiot ja kerma kattilaan. Kiehauta ja pidä tarvittaessa lämpimänä. Maista ja lisää suolaa vain, mikäli kinkkujen suola ei ole maustanut kastiketta riittävästi.
- Kokoa avolasagnet kerroksittain lautasille, vuorotellen lasagnelevyjä ja maksakastiketta. Viimeistele revityllä mozzarellalla ja yrteillä. Tarjoa heti.