Mozzarellamureke
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti.
-
Sekoita korppujauhot ja neste kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. Raasta parmesaani hienoksi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita korppujauhoseokseen kananmunat, tomaattipyree, suola ja pippuri. Lisää parmesaani, lehtipersilja ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
-
Repäise iso pala leivinpaperia ja laita se työtasolle. Painele mureketaikina sen päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä kinkkuviipaleet levylle. Lisää päälle mozzarellaraaste.
-
Rullaa mureke leivinpaperin avulla ja kääräise se folioon. Nosta mureke foliokääreessään leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa folio pois murekkeen päältä, jolloin pinta saa väriä. Voit paistaa murekkeeseen lopuksi kauniin värin myös pannulla voi-öljyseoksessa.
-
Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa tomaattipastakastikkeen kanssa.