Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 213 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Perinteiset mummon pullat maistuvat aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mummon lihapullat

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
kananmuna
1
pieni keltasipuli
tilkka
öljyä
1 1/2
dl
vettä, maitoa tai kermaviiliä
1/2
lihaliemikuutio
4
rkl
korppujauhoa
1
tl
rouhittua mustapippuria tai maustepippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua keltasipuli hienoksi. Pane silppu pannulle öljytilkan kanssa ja kuullota pehmeäksi. Lisää vesi ja hienonnettu lihaliemikuutio. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin parin minuutin ajan.
  2. Kumoa lihaliemi-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan korppujauhot ja mausteet. Jätä pariksi minuutiksi turpoamaan. Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin. Liian vähän vaivattu lihapullataikina on löysää, ja liian kauan sekoitetusta rasva erottuu.
  3. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile taikinasta lihapullia. Paista ne öljyn ja voin seoksessa pannulla keskilämmöllä tai 225–250 asteessa uunissa leivinpaperin päällä. Lihapullat voi myös keittää kypsiksi voimakkaassa lihaliemessä. Keitinliemestä voi suurustaa lopuksi kastikkeen.[ruutu id="1322920"]

Kommentit (2)

Masi
Seuraa 
Liittynyt8.7.2016

Nää on ihan älyttömiä reseptejä kun niitä ei voi tulostaa suoraan sivulta!!!!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiitos Masi palautteesta! Välitän tämän eteenpäin tekniikan puolelle, jos he voisivat ottaa tämän työn alle.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri-iloittelua salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuivaksi keitettyä ohraa kuivien lisukkeiden kanssa... hiphuraa!

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valkoisen parsan ja ilmakuivatun kinkun liitto on solmittu taivaassa! Tässä annoksessa perinteinen parsan kaveri eli hollandaise-kastike on vaihdettu helppoon ja herkulliseen ruohosipulikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoista parsaa, kinkkua ja ruohosipulikastiketta

Ainekset

16
valkoista parsaa
6
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
RUOHOSIPULIKASTIKE
1 ½
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat, poista kantapalat. Keitä parsoja kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Tee kastike. Sekoita sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Sekoita öljyt joukkoon, hienonna lopuksi ruohosipuli sekaan.

  3. Jaa parsat lautasille. Laita kinkkuviipaleet päälle ja kaada päälle kastiketta.

Kommentit (2)

meister francke

Täältä parsapellon ääreltä Saksasta terveiset sinnepäin ja seuraava ehdotus hienon parsakeiton tekemistä varten: Jos pesee parsat ennen kuorimista kunnolla kylmässä vedessä, niin voi keittää kuoret ja poisleikatut päät ensin kunnolla puolisen tuntia sokerilla ja suolalla maistettuna. Siinä keitinliemessä voi sitten keittää ne syötävät parsat, niin parsojen kuin liemenkin maku vain paranee.  Keitinliemeen voi laittaa nokareen voita, jäljelle jääneen hollantllaiskastikeen jämät ja tietysti pieniksi leikatut parsanjämät. Vähän suurustettuna siitä saa ihanan keiton.

Muisto vain, tuoretta parsaa e...

Ei saa aina pilata herkkiä, hienoja makuja monilla mausteilla.
Vielä kun saisi tuoreita, juuri pellolta poimittuja parsoja, kantaa vähän pois,kuori hyvällä parsakuorimella n.puoleenväliin. Pane parsakattilaan höyryyn n.10-12 min.
Sulata hyvää voita, lisää vähän suolaa ja ruohosipulia ja pane kastikkeeksi lautaselle parsojen päälle. Sinänsä herkkua, isojen grillattujen katkarapujen ( grossgarnelen) tai ilmakuivatun kinkun kanssa ruokaisempaa herkkua.