
Sillä aikaa, kun bataattilastut kypsyvät uunissa, ehdit tehdä kastikkeen. Pihvit paistuvat minuutissa!
Naudan lehtipihvit, bataattilastut ja oregano-persiljakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lehtipihvit huoneenlämpöön. Mausta ne kevyesti suolalla. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja leikkaa bataatit ½ cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Paahda uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.
- Tee tässä välissä oregano-persiljakastike, ks. ohje alempana.
- Kuumenna pannu. Lisää rasvat ja anna voin hieman ruskistua. Paista lehtipihvejä kuumassa pannussa noin 30 sekuntia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa bataatin ja oreganopersiljakastikkeen kanssa.
Oregano-persiljakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna yrtit veitsellä hyvin hienoksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Purista sitruunan mehu. Halutessasi raasta myös 1 tl kuorta mausteeksi.
- Sekoita kaikki aineet.