Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Päivi Anita Ristell

Kypsästä broilerista ja ja keitetystä riisistä valmistuu nopeasti maukas vuokaruoka. Kruunaa ruoka raikkaalla tomaatti-avokadosalsalla.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanavuoka

Ainekset

4
dl
riisiä
1
kokonainen grillattu broileri
3/4
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
ruokosokeria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
prk
ranskankermaa (200 g)
150
g
cheddar-juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.
  3. Levitä riisi voidellun, noin kahden litran uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.
  4. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle.
  5. Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Tomaatti-avokadosalsa

Ainekset

3
tomaattia
1
kypsä avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä upeassa Lähi-idän burgerissa maistuvat pehmeä hummus, rouskuva pistaasi ja kermainen feta.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummus-karitsaburgerit

Ainekset

600
g
karitsan jauhelihaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
1
(luomu)sotruunan kuori
Hummus
1
prk (200 g)
valmista hummusta
1/2
sitruunan mehu
ripaus
ayennepippuria
Pesto
1
dl
kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä
100
g
fetajuustoa
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
4
hampurilaissämpylää
tuoretta rucolaa

Työvaiheet

  1.  Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 4 pihviä. Jätä pihvit huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se cayennepippurin kanssa hummuksen joukkoon.
  3. Tee pesto. Rouhi pähkinät, murustele feta ja hienonna valkosipuli sekä minttu. Sekoita peston ainekset yhteen.
  4. Grillaa karitsapihvejä keskilämmöllä noin 1½ minuuttia molemmin puolin.
  5. Halkaise sämpylät ja grillaa niiden leikkuupinta nopeasti kuumaksi. Jos grillissä on parila, käytä sitä. Lusikoi hummusta sämpylöiden leikkuupinnoille ja täytä sämpylät pihvillä, pestolla ja rucolalla.

Vinkki voit korvata peston pistaasipähkinät cashew-pähkinöillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
OHJE Emmi Nuorgam KUVA Tuomas Kolehmainen

Kukkakaalilaatikko on Emmi Nuorgamin isoäidin bravuuri, jota koko suku rakastaa. Jauhelihalla, Koskenlaskija-juustolla ja cheddarilla lastattu vuoka ei ole kevyimmästä päästä, mutta maku on mahtava. Itse asiassa niin mahtava, että Emmi Nuorgam epäilee miehensä naineen hänet tämän ruoan takia....

Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalilaatikko

Ainekset

800
g
kukkakaalia
400
g
(naudan) jauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2
dl
riisiä
1
tl
curryjauhetta
1/2
tl
suolaa
5
tomaattia
Juustokastike
5
dl
maitoa
1
pkt (250 g)
Koskenlaskija-sulatejuustoa
Päälle
200
g
(cheddar)juustoraastetta

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi paloksi ja keitä palat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, 5–10 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha pannussa ilman rasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan currylla ja suolalla maustetussa vedessä. Sekoita riisi jauhelihaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Tee juustokastike. Lämmitä maito kattilassa ja murustele sulatejuusto joukkoon niin, että se sulaa.
  5. Lado jauhelihariisi uunivuokaan. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja kukkakaalit. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Vierailija

Onko riisi puuroriisiä?

ChefAlpo

Mitä tarkoitetaan ohjeen  Currylla? Se kun on vain yleisnimitys  mausteseokselle.

Jari Curry

ChefAlpo: Currylla tarkoitettaneen tavallista kaupan jauhettua curry -maustetta. Tämä käynee ilmi kontekstista.

Vierailija

Miksi riisiä miksi ei kauraryyniä.

Vierailija

Muokatkaa ihmiset omanlaisenne reseptistä, miksi valittaa 🙄

Vierailija

Nykyaikainen ruoka-arvostelu:

"Se on taivaallisen hyvää, mutta se lihottaa tai on epäterveellistä. Tai molempia!"

Syökää sitä Pekka Puskan selluloosaa jos ette osaa nauttia hyvästä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kampasimpukka ja chorizo ovat upea makupari: simpukan lempeä täyteläisyys saa puhtia mausteisesta makkarasta. Yhdistelmän kruunaavat sitruuna ja lehtipersilja.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut kampasimpukat ja chorizot

Ainekset

100
g
chorizomakkaraa
300
g
kampasimpukkaa
1/2
sitruuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi makkarat. Paista ne pannussa paahtuneiksi. Siirrä makkarat pois pannusta. Paista kampasimpukat makkaroista irronneessa rasvassa, noin 1 minuutti/puoli.
  2. Pese ja raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa ja purista mehu.
  3. Laita makkarat pannuun simpukoiden seuraan. Lisää sitruunamehu ja sekoita.
  4. Siirrä simpukat ja makkarat tarjoiluastiaan. Viimeistele sitruunankuorella ja lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 853 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Karkea, kokojyväinen dijonsinappi kruunaa yksinkertaisen nerokkaan pastan. Kun raaka-aineita on vähän, panosta niiden laatuun.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-dijonpasta

Ainekset

2
grillimakkaraa
1
ruukku
lehtipersiljaa
400
g
pastaa
2
rkl
merisuolaa
2
rkl
kokojyvä-dijonsinappia
1
prk
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa makkarat ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Laita pastalle iso kattilallinen vettä kiehumaan. Kuumenna pannu ja paista makkarasiivut keskilämmöllä rapeiksi molemmin puolin. Suolaa vesi ja keitä pasta.
  3. Valuta pasta ja nosta se pannulle. Lisää sinappi ja ranskankerma. Sekoita joukkoon lehtipersilja.

Kommentit (5)

Vierailija

Sitruuna?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, voi tähän toki sitruunaakin laittaa jos haluaa. Mutta mielestäni se ei erityisesti kaipaa sitä :)

Vierailija

Kaksi ruokalusikallista suolaa?

Kylässä

Toi 2 rkl suolaa on pastan keitinveteen!

Vierailija

Hei, tuleeko tästä ihan huonoa jos käyttää hienojakoista dijon-sinappia? Ei tekis mieli ostaa uutta purkkia vaan tähän.