Kodin Kuvalehti on lisännyt 537 reseptiä.
Linkitetty 235 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Päivi Anita Ristell

Kypsästä broilerista ja ja keitetystä riisistä valmistuu nopeasti maukas vuokaruoka. Kruunaa ruoka raikkaalla tomaatti-avokadosalsalla.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanavuoka

Ainekset

4
dl
riisiä
1
kokonainen grillattu broileri
3/4
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
ruokosokeria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
prk
ranskankermaa (200 g)
150
g
cheddar-juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.
  3. Levitä riisi voidellun, noin kahden litran uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.
  4. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle.
  5. Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Tomaatti-avokadosalsa

Ainekset

3
tomaattia
1
kypsä avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Poronkäristys ei pröystäile raaka-aineiden määrällä. Siksi sen tekeminen onkin tekniikkalaji. Kun liha on laadukasta, rasvaa riittävästi ja tekniikka hallussa, poronkäristys ei kaipaa sipulia, pippuria tai olutta.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kypsennys 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Poronkäristys

Ainekset

1
kg
poronkäristyslihaa
50
g
poron kuuta eli rasvaa tai sian ihraa
½
l
vettä
1
tl
merisuolaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen.
  2. Vuole poron kuu tai sian ihra lastuiksi. Sulata ja kuumenna hieman kuuta tai ihraa valurautapannussa. Ruskista käristyslihat pienissä erissä erittäin kuumassa pannussa ja siirrä sitten tiiviskantiseen pataan. Huuhdo jokaisen lihaerän jälkeen maut talteen lisäämällä pannuun vettä ja raaputtamalla se lastalla puhtaaksi. Kippaa liemi pataan lihojen joukkoon. Ruskista kaikki lihat samalla tavalla.
  3. Mausta käristys suolalla. Sulje pata kannella ja laita uuniin 3 tunniksi.
  4. Sulata voi kattilassa. Ruskista voita noin 10 minuuttia koko ajan pohjasta sekoittaen, ettei se pääse palamaan.
  5. Kaada ruskistettu voi poronkäristyksen joukkoon. Tarjoa poronkäristys puikulaperunamuusin ja sokeroitujen puolukoiden kera.

Kommentit (1)

Sarviku sulane.

Tämä on ruoka jota Jumalatkin siellä Olympoksella naamaansa veteli ,jos poronlihaa saivat.Mutta kai niillä suhteita on.Minä en sitä herkkua en Saaremaalla saa,ei ole poronlihaa ja peura ei ole minkään väärtiä käristykseen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Sävytä ruoka paprikalla ja kuminalla ja herkuttele suoraan pannusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit kerma-linssisoosissa

Ainekset

1
rs (480 g)
porsaan ohutleikkeitä (esim. Snellman)
1
sipuli
2 + 1
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuminaa
2
dl
(ruoka)kermaa
1
tlk (310 g)
käyttövalmiita linssejä
1
rs (100 g)
pinaattia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota porsaanleikkeet huoneenlämpöön. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista leikkeitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella. Siirrä leikkeet pois pannusta.
  3. Lisää 1 rkl öljyä pannuun ja kuullota siinä sipuleita ja kuminaa 1 minuutti. Lisää kerma, kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Valuta linssit. Lisää ne ja pinaatit kastikkeeseen. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia.
  4. Lisää possunleikkeet kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa suoraan pannusta rapean leivän tai perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Taina Vilkuna KUVA Panu Pälviä

Suurustamaton läskisoosi muuttaa käsityksesi perinneruokalajista. Lupaamme, että viimeisistä annospaloista suorastaan taistellaan!

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna tarjoaa läskisoosin kanssa aina samppanjaa. Takuuvarma ohje on peräisin Laura-ystävältä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Lauran läskisoosi

Ainekset

400
g
possun kylkisiivuja
2
sipulia
voita paistamiseen
1
lihaliemikuutio
noin 1½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Paloittele possun kylkisiivut suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Ruskista possua voissa noin 10 minuuttia, lisää sipuli loppuvaiheessa.
  3. Lisää liemikuutio ja vettä erissä. Anna kastikkeen hautua ilman kantta noin 25 minuuttia.
  4. Keitä tällä välin perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  5. Tarjoa läskisoosi perunoiden ja esimerkiksi puolukoiden, suolakurkkujen tai etikkapunajuurten kanssa.

Kommentit (12)

Sarviku sulane.

Totisesti,ilmoitan eriävän mielipiteeni.Jos ei suurusta tulos on laiha Karjalanpaisti.

Vierailija

Siis läskisoosin kanssa samppanjaa!!! Minkä hintaluokan? Mummia vai keltaista leskeä? Eikö kuohari kuitenkin kävisi? Niin kuin jokin aikaa sitten kun yhtä typerä ohje, että muffinien kanssa samppanjaa. LOL.

Vierailija

Aika haikean makuiseks saattaa jäädä noilla aineksilla. Onks toi todella mainostamisen arvoinen resepti?

Vierailija

Sama kuin olisi jotain käristystä. Poron tai riistakäristys tässä vain kylkisiivuja siasta.

Pixxeli

Vehnäjauho tiiviiseen purkkiin tai rasiaan pienen vesimäärän kanssa.Ravista hyvin,kaada pannulle tai kattilaan.Ei tule klimppejä,Ainoa oikea perinteinen suurustettu läskisoosi!

läskisoosin tekijä

Laihaksi jää tommonen soosi vaikka voissa paistaa kylkisiivut. Älkää sorkkiko perinne ruokia.

Sienitukka

Kyllä tämäkin maistuisi, mutta ehkä kuitenkin paremmin se aito ja perinteinen :)

Tirri

Ei mikään uusi resepti.
Mummi teki aina läskisoosin "tirrikastikkeeseen".

Dietti-kokki

Hei!

Minä teen aina näin. Turhaan mitään jauhoja lisätä. Paljon sipulia, pippuria ja suolaa sopivasti.

Oman makuista, ei voi verrata karjalanpaistiin. Mutta nämä ovat niitä asioita, mistä ei kannata kiistellä.

Jokainen tekee niin kuin, parhaaksi havaitsee.

Käyttäjä7784
Seuraa 
Liittynyt10.1.2018

Tirrikastikkeeltahan tuo kuulostaa ja näyttää. Pannulle pitää heittää vielä muutama kokonainen maustepippuri ei siis mustapippuria.

Timo Räsänen

Tämä ei ole läskisoosia, kyseessä on sirveli yleinen savotoilla syöty ruoka jota syötiin leivän kanssa, kannattaisi tutustua ruokahistoriaan

jalmari

Kun ei osata tehdä muutamia läskisoosille kuuluvia toimenpiteitä,aletaan ohjeita oikomaan.Kerron oikean tavan,Laura tyttöystävineen saa tehdä näitä vesivellejään.Näin se menee.Kylkiviipaleet leikataan kolmen sentin pätkiksi,miksi ei suikaleiksikin.Ruskistetaan hitaasti-hyvin,ylimääräinen rasva siivilän kautta eri astiaan,lihat puhtaaseen kattilaan,huuhdeliemi pannulta sekaan,suolaa,muutama maustepippuri,pari laakerinlehteä.Haudutellaan.Ylimääräisessä rasvassa ruskistetaan kokoajan sekoittaen vehnäjauhoja ns.roux,kunnes se on tumman hiekan väristä,ei polteta jauhoja,se tapahtuu helposti.Tähän jauhoseokseen lisätään lihojen haudutuslientä kunnes se on kastikkeen paksuista.Kastike ja lihat sekoitetaaan,tarvittaessa vettä lisätään,ehkä liemikuutiosta osa.Maistellaan ja haudutetaan lihat kypsäksi.Mausteina ainoastaan suola,maustepippuri ja laakerinlehti. Ei todella mitään shamppanjaa,eikä puolukoita.Tämä ei ole mikään käristys a la alkon kehitysjohtaja.Maustekurkku,etikkapunajuuret ja ehkä perunasose tai keitetty peruna.Ei pastaa,kuskusia,bulguria.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 537 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Tuhti ja pehmeä mac & cheese on kylmän illan toiveruoka. Tässä pastavuoassa maistuvat kukkakaali ja paahdettu pekoni. Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mac & cheese kukkakaalista

Ainekset

1
(noin 800 g)
kukkakaali
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
pkt (170 g)
pekonia
200
g
täysjyvämakaronia (esim. isoa putkimakaronia)
1
l
vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
1
pkt (250 g)
notkeaa cheddarsulatejuustoa (Valio Koskenlaskija Ruoka)
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
dl
parmesaania raastettuna
Vuokaan
voita
Pinnalle
1
dl
kuivahtanutta leipää murennettuna
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja halkaise kukkakaali. Irrottele kukinnot ja paloittele varsi. Kumoa palat leivinpaperin päälle pellille, pirskota päälle öljyä ja pöyhi sekaisin. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Hienonna pekonit ja ripottele ne kukkakaalien päälle ja lomaan. 
  2. Nosta pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, anna ainesten paahtua noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pasta.
  3. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ne hyvin ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kukkakaali-pekoniseos. Voitele iso uunivuoka ja kumoa pasta-kukkakaaliseos vuokaan.
  4. Sekoita cheddarsulatejuusto, ranskankerma, sinappi ja parmesaani keskenään. Valuta kastike vuokaan ainesten päälle. Ripottele päälle loput parmesaanit ja leipämurut.
  5. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja nosta vuoka uuniin. Gratinoi 20–25 minuuttia, kunnes pasta on saanut kauniin värin.

Kommentit (4)

Vierailija

Sinapin lisääminen puuttuu ohjeesta..

Malla

Sinappi lisätään varmaan tossa ranskankerman ym. kanssa?! Ei pakollinen tuo sinappi.

190/110

Hyviä reseptejä, mutta rasvaa ja suolaa liikaa näissä, juustot suolaisia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista! Sinappi tosiaan lisätään gratiinikastikkeeseen. Ei ole välttämätön, mutta antaa siihen hyvää potkua. Jos haluaa välttää suolaa, voi toki jättää sen paahdettavan kukkakaalin päältä pois. Omaan makuun ripaukset tuntuivat olevan tässä kohdallaan, mutta kannattaa toki tuunata ohjetta maun mukaan :)