Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 247 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Päivi Anita Ristell

Kypsästä broilerista ja ja keitetystä riisistä valmistuu nopeasti maukas vuokaruoka. Kruunaa ruoka raikkaalla tomaatti-avokadosalsalla.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanavuoka

Ainekset

4
dl
riisiä
1
kokonainen grillattu broileri
3/4
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
ruokosokeria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
prk
ranskankermaa (200 g)
150
g
cheddar-juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.
  3. Levitä riisi voidellun, noin kahden litran uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.
  4. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle.
  5. Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Tomaatti-avokadosalsa

Ainekset

3
tomaattia
1
kypsä avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.
Poquer on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lihapullat hirven jauhelihasta

Tällä suht perusreseptillä olen lihapullat tehnyt syksyisestä hirven jauhelihasta.
Vähärasvaisesta hirven lihasta huolimatta näistä on aina tullut todella meheviä.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hirvilihapullat

Ainekset

1
kg
hirven jauhelihaa
2
dl
kermaa
1
dl
pankojauhoja (korppujauhoja)
ruokaöljyä
2
sipulia
2
kananmunaa
2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
tl
maustepippuria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

Sekoita kerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pehmeäksi.

Lisää jauhoseokseen jauheliha, jäähtynyt sipuliseos, mausteet, hienonnettu lehtipersilja ja kananmunat.

Sekoita taikina tasaiseksi (älä vatkaa liikaa) ja muotoile uunipellille pyöryköiksi.

Paista lihapullat kypsiksi 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rosmariinilla maustettu poronfilee viimeistellään punaviinissä kiehutetuilla kirsikoilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu poronfilee, suppilovahveromuusi ja punaviinikirsikat

Ainekset

800
g
poron ulkofileetä
2
rosmariininoksaa
voita ja rypsiöljyä
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Suppilovahveromuusi
1
kg
perunoita (jauhoinen lajike)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
täysmaitoa tai maito-kermaseosta
3
rkl
voita
100
g
parmesaania raastettuna
1
rkl
kuivattuja murskattuja suppilovahveroita
1/4
tl
valkopippuria
(1/2
tl
sormisuolaa)
Punaviinikirsikat
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
4
timjaminoksaa
1
pkt (250 g)
pakastekirsikoita tai vastaava määrä hapankirsikoita purkista
1
rkl
kylmää voita
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Sulata kirsikat.
  2. Tee muusi. Keitä kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta kypsät perunat, säästä noin 1 dl keitinvettä. Perunoiden kiehuessa paista kuorittuja ja halkaistuja valkosipuleita öljyssä pannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosipulit valutettujen perunoiden joukkoon. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja lisää sitä ja keitinvettä pienissä erissä perunoihin samalla kun soseutat muusin. Lisää lopuksi voi, juusto ja kuivatut, murskatut sienet. Mausta valkopippurilla ja halutessasi suolalla.
  3. Pyyhi filee talouspaperilla. Paista fileetä rosmariinin kanssa voi-öljyseoksessa pannulla 3–5 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla: medium-kypsän poronfileen sisälämpö on 58 astetta. Voit paistaa lihaa halutessasi hieman pidempään, mutta huomioi että kypsään lihaan tulee helposti maksainen maku. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kirsikat. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää viini, etikka, sokeri ja timjamit. Kiehauta ja anna porista noin 4 minuuttia tai kunnes seos on keittynyt noin puoleen. Lisää sulatetut, valutetut kirsikat pannuun. Keitä noin minuutti. Ota kattila pois liedeltä. Poista timjamit. Sekoita voi joukkoon ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viipaloi liha. Tarjoa muusin ja punaviinikirsikoiden kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimakkara saa seurakseen mehevää bataattia ja rapeaksi paahtuneita kikherneitä, jolloin makkaraa tarvitaan vain vähän makua antamaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkarabataatit

Ainekset

1
iso bataatti
1
tl
suolaa
100
g
maustettua tuorejuustoa, esim. paprika-chili
100
g
grillimakkaraa
1
tlk/290 g
kikherneitä
1
rkl
öljyä
rouhittua mustapippuria
5
dl
villirucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Levitä bataattien päälle tuorejuustoa.
  2. Viipaloi grillimakkarat ja levitä bataattien päälle. Huuhtele tölkkikikherneet lävikössä. Sekoita kikherneet, öljy ja ½ tl suolaa ja ripaus pippuria kulhossa. Huuhtele rucola.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa bataatteja ja makkaroita 15 minuuttia. Lisää päälle kikherneseos ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää päälle rucolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirpeän makeassa siirapissa hautuneet karitsanpaistit viimeistellään tuoreilla granaattiomenansiemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
granaattiomenasiirappia (ks. ohje alhaalla)
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
Lehtikaali-fetapaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
pkt (200 g)
fetaa
1
sitruunan kuori
1
dl
maapähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet

Työvaiheet

  1. Poista paisteista kalvot. Purista sitruunan mehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami, ja sekoita ne siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Levitä seos paisteille. Anna maustua 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi lihan maustetahna talteen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista paisteja käännellen 3–5 minuuttia. Paina yhden paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita lihat uunivuokaan. Kypsennä uunissa maustetahnalla välillä sivellen 15–20 minuuttia tai kunnes lihan lämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia.
  3. Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille. Valuta feta ja murenna se pellille. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne paisteille. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetapaistoksen kanssa.

Granaattiomenasiirappi

Ainekset

1
l
granaattiomenamehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja anna poreilla tunnin ajan.
  2. Säilytä siirappi jääkaapissa ja käytä Lähi-idän ruuissa tai lorauta jälkkäreihin.

Kommentit (0)