Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 267 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Päivi Anita Ristell

Kypsästä broilerista ja ja keitetystä riisistä valmistuu nopeasti maukas vuokaruoka. Kruunaa ruoka raikkaalla tomaatti-avokadosalsalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanavuoka

Ainekset

4
dl
riisiä
1
kokonainen grillattu broileri
3/4
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
ruokosokeria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
prk
ranskankermaa (200 g)
150
g
cheddar-juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.
  3. Levitä riisi voidellun, noin kahden litran uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.
  4. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle.
  5. Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Tomaatti-avokadosalsa

Ainekset

3
tomaattia
1
kypsä avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ohratto eli ohrasta tehty risotto on maultaan riisiversiota syvempi. Syksyiset sienet voi myös lisätä ohrattoon mausteisen makkaran pariksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-ohratto

Ainekset

1
pötkö (200 g)
chorizoa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
ruokaohraa
3
oksaa rosmariinia (tai 2 tl kuivattua rosmariinia)
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
litra kanalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
1
dl
mustia kivettömiä (kalamata)
oliiveja viipaloituna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizo pieneksi. Paista omassa rasvassaan isolla pannulla rapeaksi, siirrä reikäkauhalla sivuun.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista samalla pannulla chorizon rasvassa muutaman minuutin ajan.

  3. Hienonna rosmariini joukkoon ja lisää savupaprika ja ohra. Paista sekoitellen minuutin ajan.

  4. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja oliivit. Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kaikki neste on imeytynyt ohraan.

  5. Nosta chorizoa valmiiden annosten päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Onko se kevyt lounas vai tukeva välipala? Hyvä ateria rikkoo tuttuja kaavoja: voit syödä sen kumpana tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tex mex -pihvikulho

Ainekset

2
kpl
lehtipihvejä (noin 250 g)
1
rkl + 2 rkl
öljyä
1
ps
fajita-maustesekoitusta (noin 28 g)
4
säilöttyä paahdettua paprikaa
2
ps (à noin 250 g)
meksikolaisittain maustettua valmisriisiä (esim. Risella tai Pirkka)
1
pienen sitruunan mehu
LISÄKSI
tuoretta persiljaa, maustamatonta jogurttia

Työvaiheet

  1. Pyöritä lehtipihvit puolikkaassa määrässä (noin 14 g) fajitamaustesekoitusta.

  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja paista pihvit kuumalla lämmöllä öljyssä noin 2 minuutin ajan. Siirrä liedeltä ja pidä lämpimänä folion alla.

  3. Valuta ja hienonna paahdetut paprikat.

  4. Laita loput 2 ruokalusikallista öljyä pannulle, lisää riisi, loppu fajita-mausteseos ja paprikat. Paista 2 minuuttia sekoitellen, jotta riisi lämpenee. Lisää vettä, jos riisi uhkaa palaa kiinni. Mausta sitruunamehulla.

  5. Jaa kulhoihin. Leikkaa pihvilihaa päälle, hienonna persiljaa ja lusikoi jogurttia pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 411 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistetut tortillat eli chalupat tarjotaan kahden eri kastikkeen kanssa: salsa verden ja salsa rojan. Nimet tarkoittavat kaikessa yksinkertaisuudessaan vihreää ja punaista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä tortillaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chalupat

Ainekset

Salsa roja eli punainen kastike
1
pieni salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
tomaattia
1
punainen chilipalko
1
rkl
rypsiöljyä
muutama oksa korianteria
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
limettimehua
Salsa verde eli vihreä kastike
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä chilipalko
1
pieni ruukku korianteria
tl
suolaa
noin ¾
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
Tortillalätyt:
1
dl
rypsiöljyä
12
tortillalättyä (halkaisija 10–13 cm)
300
g
paistettua jauhelihaa, nyhtöpossua, nyhtökanaa tai nyhtötofua
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
limetin mehu ja kuoriraaste
150
g
fetaa
Tarjoiluun
hienonnettua punasipulia, salaatinlehtiä, korianterinlehtiä

Työvaiheet

  1. Tee punainen kastike. Kuori sipulit. Paloittele salottisipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet.

  2. Laita sipulit, chili ja puolitetut tomaatit pellille. Valuta päälle öljyä. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa ylätasolla grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä.

  3. Laita kasvikset tehosekoittimeen korianterin kanssa. Lisää mausteet. Aja tasaiseksi tahnaksi. Viimeistele limettimehulla.

  4. Tee vihreä kastike. Kuori valkosipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet. Laita valkosipulit ja chilit korianterinoksien kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä sekaisin. Lisää sen verran öljyä, että saat pestoa muistuttavan tahnan. Mausta suolalla.

  5. Lämmitä rypsiöljy kuumaksi syvällä pannulla. Paista tortillat yksi kerrallaan, kunnes ne ovat rapeita. Nosta talouspaperille valumaan.

  6. Lämmitä valitsemasi täyte. Mausta chilillä, limetin kuoriraasteella ja mehulla.

  7. Kuori sipuli ja leikkaa se pieneksi kuutioksi. Murustele feta.

  8. Kokoa annokset. Nosta lätyille salaattia, lihaa, kastikkeita, sipulia ja fetaa. Viimeistele korianterinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ramen-keittojen lisukkeet ovat loputtomasti varioitavissa, kunhan liemen maku on kunnossa. Parhaimmillaan liemen maustajiksi riittävät soija, mirin sekä miso. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-jauhiskeitto

Ainekset

400
g
paistijauhelihaa
2
rkl
soijakastiketta
1 + 2
rkl
miriniä
l
vettä
2–3
rkl
misotahnaa
300
g
vehnänuudeleita
½
purjoa, vihreää osa
1
l
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Paista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla rapeaksi muruksi. Mausta soijalla ja ruokalusikallisella miriniä.

  2. Kuumenna vesi ja misotahna kattilassa kiehuvaksi. Lisää mirin, laske lämpöä ja pidä liemi kuumana kannen alla.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen. Valuta huolellisesti.

  4. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo.

  5. Lisää misoliemen joukkoon nuudelit, purjo, pinaatti ja jauhismuru.

Kommentit (0)