Kodin Kuvalehti on lisännyt 551 reseptiä.
Linkitetty 240 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Päivi Anita Ristell

Kypsästä broilerista ja ja keitetystä riisistä valmistuu nopeasti maukas vuokaruoka. Kruunaa ruoka raikkaalla tomaatti-avokadosalsalla.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanavuoka

Ainekset

4
dl
riisiä
1
kokonainen grillattu broileri
3/4
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
ruokosokeria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
prk
ranskankermaa (200 g)
150
g
cheddar-juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.
  3. Levitä riisi voidellun, noin kahden litran uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.
  4. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle.
  5. Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Tomaatti-avokadosalsa

Ainekset

3
tomaattia
1
kypsä avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ei siitä pääse mihinkään: parsan ja pekonin yhdistelmä on täydellinen. Tässä carbonaraa mukailevassa kevätpastassa parsat kiehautetaan pastan seassa – ja kaikki tietenkin al denteksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-pekonipasta

Ainekset

300
g
pastaa
300
g
vihreää parsaa
1
pkt (170 g)
pekonia
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2
dl
pastan ja parsojen keitinlientä
2
kananmunankeltuaista
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
  2. Pastan kiehuessa käsittele muut aineet. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa ne 3 cm:n paloiksi. Kuutioi pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Raasta juusto. Hienonna ruohosipuli.
  3. Kun pastan kypsennysaikaa on jäljellä 2–3 minuuttia, lisää parsat pastan joukkoon kypsymään.
  4. Ota 1½ dl keitinvettä pieneen kulhoon. Valuta pasta ja parsat lävikössä ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää keltuaiset keitinveteen. Vispaa tasaiseksi ja kaada seos saman tien pastan ja parsojen joukkoon. Lisää pekonikuutiot, suola, pippuri ja juusto pastaan. Sekoita tasaiseksi ja viimeistele ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas makaronilaatikko

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
400
g
sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa
1 (iso)
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
dl
kanalientä
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.

Kommentit (2)

Aivis

Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.

Vierailija

Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.

Jaanuska on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Cannelonit pystyyn! Cannelonien valmistus ilman sotkua :-)

Pata Cannelonit

Ainekset

1
Paketti
Canneloneja
1
Paketti
Aurajuustoa
Jauhelihakastike:
1
kg
Jauhelihaa
2
Sipulia
6-8
Valkosipulinkynttä
500
g
Tomaattimurskaa
2,5
dl
Punaviiniä
1
dl
Ketsuppia
0,5
dl
Sojakastiketta
4
rkl
Lihafondi
1
rkl
Sokeria
1
rkl
Oreganoa
1
rkl
Timjania
1
rkl
Meiramia
Mustapippuria
Kermakastike:
400
g
Ranskankermaa
4
dl
Kermaa
2
dl
Juustoraastetta + Vähän pinnalle

Työvaiheet

1) Ruskista liha. Lisää puolessavälissä hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli.

2) Lisää kaikki muut lihakastikkeen ainekset ja anna kiehua kannen alla 20 minuuttia.

3) Kaada kastike pataan ( kuvassa 3L ) Paina cannelonit pystyyn kastikkeseen.
Lusikoi vähän kastiketta canneloneihin. Murenna aurajuusto päälle.

4) Sekoita ranskankerma, kerma ja raastettu justo keskenään ja kaada pataan.
Ripottele vielä vähän juustoraastetta päälle.

5) Paista noin 30 minuuttia 220 asteessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen vuohenjuusto ja makea aprikoosihillo muodostavat yhdessä vuosisadan parhaan täytteen näille kebakoille. Myös rahkadippi on koukuttavan hyvää.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt kebakot ja currydippi

Ainekset

150
g
maitorahkaa
¾
dl
korppujauhoja
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lisäksi
½
dl
seesaminsiemeniä
Vuohenjuustotäyte
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
1
rkl
aprikoosihilloa
Currydippi
100
g
maitorahkaa
1
dl
ranskankermaa
1
rkl
aprikoosihilloa
1
tl
curryä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Yhdistä täytteen vuohenjuusto ja aprikoosihillo pienessä kulhossa.
  3. Sekoita rahka ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. Lisää jauheliha kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, kananmunat ja mausteet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile ne ohuiksi pihveiksi. Lusikoi täyte keskelle ja sulje pyöryköiksi. Laita pyörykät leivinpaperille uunipellille. Ripottele siemenet pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Sekoita dipin aineet keskenään ja tarjoa kebakkojen kanssa.

Kommentit (0)