Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Oluella ja bbq-kastikkeella maustetut lihapullat ovat tuhtia ruokaa täynnä makua. Tällä ohjeella niitä tulee reilu satsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15–30 min
Vaikeustaso
Helppo

Olut-bbq-lihapullat

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
kg
pihvikarjan jauhelihaa
2,5
dl
panko-jauhoja (esim. Yataka)
0,5
dl
lagerolutta
2
pientä kananmunaa
2
tl
worcesterkastiketta
2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Kastike
0,5
dl
bbq-kastiketta
1
tl
sriracha-kastiketta
2,5
dl
täysmajoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita valkosipuli, jauheliha, pankojauhot, lager ja kananmunat keskenään. Mausta worcesterinkastikkeella, suolalla ja pippurilla.
  3. Pyörittele seoksesta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pullia ja paista ne joko 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla voi-öljyseoksessa muutamassa erässä.
  4. Tee kastike sekoittamalla bbq ja chilikastike majoneesiin.

Saksalainen pottusalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita
100
g
pekonia
Kastike
1
pieni
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
valkkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1
rkl
kokojyväsinappia
3/4
dl
oliiviöljyä
2
rkl
majoneesia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne tarjoilukulhoon. Lisää etikka, sokeri ja suola. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää sinappi, öljy, majoneesi ja pippuri. Hienonna yrtit joukkoon. Puolita tai viipaloi kuumat perunat ja lisää kastike.
  3. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannussa. Nosta rapeat pekonit hetkeksi talouspaperille valumaan. Lisää pekonit salaattiin. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.

Chili-sitruunasienet

Ainekset

1
l
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
Kastike
3
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
Tarjoiluun
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
mieto chilipalko viipaleina
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda sieniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut enin neste pois, noin 5 min.
  2. Tee kastike. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuesti. Sekoita ne öljyyn. Hienonna rosmariini joukkoon.
  3. Kaada öljyseos sienille ja jatka paistamista 3-5 minuuttia.
  4. Hienonna lehtipersilja, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja leikkaa chilipalko viipaleiksi ja lisää ne suolan ja pippurin kanssa sienien mausteeksi.

VINKKI Voit tehdä sienet edellisenä päivänä.

Kommentit (1)

Moppe

Miten ihmeessä 0,5 dl olutta kiloon jauhelihaa riittää maustamaan ruoan olutlihapulliksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.

Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Varhaiskaali kypsyy talvikaalia nopeammin – oikeastaan ihan hetkessä! Siitä huolimatta keitto paranee muhittelemalla, ja aivan parasta soppa on seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-makkarakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sellerin varsi
2
rkl
öljyä
6
perunaa
1
rs (noin 300 g)
raakamakkaraa
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
1
rkl
(valko-tai omena) viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
kg
varhaiskaalia
(PÄÄLLE)
(harissalla maustettua ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna selleri. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla minuutin ajan. Paloittele makkara joukkoon jatka muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele perunat joukkoon. Paista käännelleen vielä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, soijakastike, sokeri, etikka ja mausteet. Suikaloi kaali joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.