Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
9:15 | 30.9.2012

Paahtopaisti

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Valmiin paistin voit nauttia lämpimänä tai kypsennyksen jälkeen marinoituna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
2–5 t
Keskivaikea

Paahtopaisti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
naudan paahtopaistia
1
rkl
voita
Mausteliemi
3
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
2
tl
suolaa
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
2
rkl
viinietikkaa

Vaiheet

  1. Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä. Kuumenna pannulla voi, voit käyttää myös margariinia tai öljyä  ja ruskista paisti kauttaaltaan. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55–60 astetta. Aikaa tähän kuluu noin 1 1/2 tuntia. Jos haluat lihasta läpikypsää, odota kunnes mittari näyttää 70 astetta. Vaihtoehto 1: Jos tarjoat paistin lämpimänä, kääri se uunista ottamisen jälkeen puoleksi tunniksi folioon. Silloin liha on helpompi leikata ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi ja mausta siivut suolalla ja pippurilla. Vaihtoehto 2: Jos tarjoat paistin huoneenlämpöisenä tai kylmänä, pane se hiukan jäähtyneenä vähän paistia isompaan kaksinkertaiseen muovipussiin.
  2. Hienonna marinadiin valkosipulinkynnet ja sekoita ne lämpimän veden, suolan, soijakastikkeen, mustapippurin, hunajan ja viinietikan kanssa mausteliemeksi.
  3. Kaada marinadi pussiin. Sulje pussi huolellisesti. Anna paistin maustua 3–12 tuntia jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.
Tilaa Glorian ruoka & viini
paahtopaisti
pääsiäinen
liharuuat
Viikonloppubistro
Pihvi & BBQ
Viikonloppubistro
Pihvi & BBQ
pääsiäinen
häät

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini