Lohturuokien ykkönen maustuu tällä kertaa marokkolaisen lämpimillä mausteilla.
Paimenenpiiras marokkolaisittain
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön 15–30 minuutiksi ennen kastikkeen valmistusta. Valmista sillä aikaa tahini-perunamuusi alla olevan ohjeen mukaan.
- Tee kastike. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Viipaloi sellerinvarret.
- Kuumenna öljy pannussa, paista jauhelihaa kuumassa pannussa 5 minuuttia.
- Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerit pannuun. Sekoita kuivat mausteet ja vehnäjauho joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia.
- Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää se tomaattipyreen ja liemen kanssa kastikkeeseen. Anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.
- Mausta kastike hunajalla ja Worcestershire-kastikkeella. Hienonna minttu mukaan. Lisää suola ja pippuri.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä lihakastike korkeareunaisen, uunivuoan pohjalle (vuoan vetoisuus 2–3 l). Levitä reilu kerros tahini-perunamuusia kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.
Tahini-perunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia. Ota talteen 2 dl keitinvettä muusia varten. Valuta loppu keitinvesi.
- Lisää tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, 1–2 dl keitinvettä perunoiden joukkoon. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi. Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.
(7 dl, 20 min)