Baskimaalta tulevat pintxot ovat glögikestien helppoja tarjottavia. Kokeile pekonin ja taatelien hurmaavaa makean suolaista yhdistelmää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Pekoni-taatelipintxot
Ainekset
1
punasipuli
10
kokonaista kuivattua taatelia
1
pkt
pekonia (175 g)
1
tl
kanelia
½
tl
savupaprikajauhetta
ripaus
mustapippuria myllystä
8
viipaletta
patonkia
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
pinjansimeniä
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele taatelit ja pekoni. Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää taatelit. Mausta kanelilla, savupaprikalla ja mustapippurilla.
- Lado patonkiviipaleet leivinperin päälle uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
- Jaa täyte leipien päälle ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä.