Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
13:32 | 7.4.2014

Peruna-gulassivuoka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + 1 ½ t
Keskivaikea

Peruna-gulassivuoka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
naudan paistia tai valmiita paistikuutioita
2
rkl
vehnäjauhoja
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
prk
(70 g) tomaattipyreetä
5
dl
vahvaa lihalientä
1
rkl
paprikajauhetta
½–1
tl
cayennepippuria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sokeria
4
paprikaa
Päälle
600
g
perunaa
1
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
(suolaa, mustapippuria myllystä)

Vaiheet

  1. Kuutioi tai suikaloi liha. Pyöräytä palat kevyesti jauhoissa. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  3. Kuullota sipuleita ja lihaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, lihaliemi ja mausteet. Kypsennä keskilämmöllä noin 45 min. Maista pataa ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Poista paprikoista kanta, siemenet ja sisuksen valkoiset osat. Kuutioi paprikat. Lisää ne muiden aineiden joukkoon. Kaada seos noin 1 l vetoiseen uunivuokaan tai neljään annosvuokaan.
  5. Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon öljyn kanssa ja pyöräytä sekaisin. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurirouheella. Lado perunaviipaleet padan pinnalle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 min, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja rapeita.

 

Juomasuositus: Tässä ruoassa maistuvat vahvasti paprika ja mausteet. Siksi viini ei saa olla kovin hapokas tai liian tanniininen. Hyviä kumppaneita ovat hieman kypsemmät lämpimien alueiden viinit. Pitkään uunissa hautuneelle padalle sopivat espanjalaisen klassikkoviinin Pata Negra Gran Reservan, 10,98 e, iän pehmittämät tanniinit ja tammen tuoma mausteisuus. Myös runsaan mausteiset ja hilloiset malbecit toimivat hyvin. Kokeilemisen arvoinen on esimerkiksi argentiinalainen Kaiken Malbec, 9,99 e. (Samuil Angelov)

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
Paprika
Gulassi
Naudan paisti

Suosituimmat

Taatelikakku

Viikunatosca

Spelttiuunipuuro ja appelsiini-vaniljakeitto

Lehtikaali-linssilasagne

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini