Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + 1 ½ t
Keskivaikea
Peruna-gulassivuoka
Ainesosat
1
kg
naudan paistia tai valmiita paistikuutioita
2
rkl
vehnäjauhoja
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
prk
(70 g) tomaattipyreetä
5
dl
vahvaa lihalientä
1
rkl
paprikajauhetta
½–1
tl
cayennepippuria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sokeria
4
paprikaa
Päälle
600
g
perunaa
1
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
(suolaa, mustapippuria myllystä)
Vaiheet
- Kuutioi tai suikaloi liha. Pyöräytä palat kevyesti jauhoissa. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Kuullota sipuleita ja lihaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, lihaliemi ja mausteet. Kypsennä keskilämmöllä noin 45 min. Maista pataa ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Poista paprikoista kanta, siemenet ja sisuksen valkoiset osat. Kuutioi paprikat. Lisää ne muiden aineiden joukkoon. Kaada seos noin 1 l vetoiseen uunivuokaan tai neljään annosvuokaan.
- Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon öljyn kanssa ja pyöräytä sekaisin. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurirouheella. Lado perunaviipaleet padan pinnalle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 min, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja rapeita.
Juomasuositus: Tässä ruoassa maistuvat vahvasti paprika ja mausteet. Siksi viini ei saa olla kovin hapokas tai liian tanniininen. Hyviä kumppaneita ovat hieman kypsemmät lämpimien alueiden viinit. Pitkään uunissa hautuneelle padalle sopivat espanjalaisen klassikkoviinin Pata Negra Gran Reservan, 10,98 e, iän pehmittämät tanniinit ja tammen tuoma mausteisuus. Myös runsaan mausteiset ja hilloiset malbecit toimivat hyvin. Kokeilemisen arvoinen on esimerkiksi argentiinalainen Kaiken Malbec, 9,99 e. (Samuil Angelov)