Marinoi possu jeeralla, appelsiinimehulla ja muscovadosokerilla ja paista chilihiutaleilla maustetussa öljyssä. Kaveriksi sopii omenamajoneesi ja mintun raikastama pähkinäsalaatti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Pikainen possu
Ainekset
900
g
possun sisäfilettä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
chilihiutaleita
sormisuolaa
Marinadi
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
muscovadosokeria
3
rkl
vastapuristettua appelsiinin mehua
1
tl
jeeraa eli juustokuminaa
Työvaiheet
- Poista fileistä kalvot ja leikkaa liha 3 cm:n paloiksi poikkisyin.
- Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Kääntele liha joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy ja chilihiutaleet paistinpannussa. Paista possuviipaleita noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- Anna lihan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoamista, niin se mehevöityy myös sisältä. Mausta suolalla.
Omenamajoneesi
Ainekset
2
dl
majoneesia
1
dl
omenasosetta
Työvaiheet
- Yhdistä majoneesi ja omenasose. Tarjoa kastike kylmänä.
Pähkinäsalaatti
Ainekset
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
saksanpähkinöitä
1
l
vuonankaalia
100
g
retikkaa
2
avokadoa
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
minttua
3/4
dl
kuivattua granaattiomenansiemeniä tai karpaloita
Avokadovinegretti
2
rkl
avokadoöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1/2
tl
sokeria
Työvaiheet
- Paahda pähkinöitä kuivassa paistinpannussa muutama minuutti.
- Huuhtele ja kuivaa vuonankaali. Kuori ja halkaise retikka ja leikkaa palat ohuiksi lastuiksi.
- Leikkaa avokado paloiksi ja purista sitruunan mehua päälle. Hienonna minttu. Sekoita kasvikset kulhossa kevyesti nostellen.
- Sekoita kastike ja lisää salaattiin. Ripottele pähkinät ja granaattiomenansiemenet salaatin pinnalle.