Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Ensin keitetään mausteinen luumukastike, sitten paistetaan pankolla leivitetyt kasslerleikkeet. Lopuksi wokataan sellerit ja kurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Possu-tonkatsu, selleri-kurkkuwokki ja luumukastike

Ainekset

600
g
porsaan kassleria
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
3
dl
panko- tai korppujauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
rypsiöljyä
Luumukastike
4-5
luumua
1
sipuli
1 1/2
dl
fariinisokeria
3/4
dl
punaviinietikkaa
1/2
dl
worcesterkastiketta
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
srirachakastiketta
1/2
tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2
tl
kanelia
Selleri-kurkkuwokki
4
varsisellerin vartta
1
kurkku
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensin luumukastike. Puolita luumut ja poista kivet. Pilko sipuli. Kiehauta luumut, sipuli, sokeri ja etikka kasarissa. Raasta inkivääri joukkoon, keitä 5 minuuttia ja lisää sitten loput aineet. Keitä matalalla lämmöllä 10 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi.
  2. Valmistele wokkiin tulevat kasvikset. Viipaloi sellerit vinottain. Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois teelusikalla. Leikkaa kurkut noin 1 cm:n paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  3. Tee tonkatsut. Leikkaa kassler neljäksi pihviksi. Nuiji liha kelmun välissä ½ cm paksuiksi pihveiksi. Riko kananmunien rakenne laakeassa kulhossa. Levitä vehnäjauhot toiseen kulhoon ja pankojauho kolmanteen. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Leivitä possut puuteroimalla ne ensin vehnäjauhoissa, kastamalla sitten kauttaaltaan kananmunassa ja pyörittelemällä lopuksi hyvin pankojauhossa.
  4. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Testaa öljyn lämpötila tiputtamalla siihen pankojauhomuru: öljy on sopivan kuumaa, kun jauhomuru alkaa tiristä heti, mutta ei pala vaan ruskistuu kauniisti. Paista pihvit yksi kerrallaan kuumassa öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Tee wokki loppuun. Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, etikka ja sokeri. Kuumenna rypsiöljy wokkipannussa ja lisää sellerinpalat. Paista sekoitellen noin minuutti, lisää sitten kurkut ja valkosipulit ja paista vielä 10–20 sekuntia. Lisää soijakastikeetikka-sokeriseos ja jatka paistamista 15 sekuntia koko ajan sekoittaen. Kaada kasvikset kulhoon. Koristele seesaminsiemenillä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lorauksella soijakastiketta.
  6. Suikaloi possunleikkeet ja tarjoa ne luumukastikkeen, selleri-kurkkuwokin ja majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Anders Adlercreutzin suosikkiannoksiin kuuluu lihapullaspagetti.

Ruoka on paitsi tärkeä osa Andersin arkea, myös teema, joka auttoi häntä löytämään oman roolinsa vaalityössä.


– Kun ryhdyin ehdolle, jännitin eniten luennoimista, sillä se tuntuu vieraalta. Koska kuitenkin rakastan ruokapöytäkeskusteluja, päätin yhdistää nämä järjestämällä Facebook-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaspagetti

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
4
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku basilikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lihapullat
1
kg
naudan jauhelihaa
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voi-öljyseoksessa noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattimurska. Irrota basilikasta lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Hienonna basilikan varret ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 45 minuuttia.
  2. Sekoita lihapullien aineet keskenään ja pyöritä seos pieniksi pulliksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
  3. Hienonna basilikan lehdet kastikkeeseen. Tarjoa lihapullat esimerkiksi spagetin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuo tuulahdus Havaijia keittiöösi tuunaamalla perinteinen burgeri ananaksella ja inkiväärillä! Vaivannäkösi palkitaan varmasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aloha-purilainen

Ainekset

1
kevätsipuli
1
rkl
raastettua inkivääriä
400
g
sikanautajauhelihaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
3/4
dl
korppujauhoja
LISÄKSI
1 + 1
rkl
öljyä
4
ananasrengasta
4
hampurilaissämpylää
salaattia
majoneesia
INKIVÄÄRIKASTIKE
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
(vaaleaa) misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
rkl
suurustetta (ruskeille kastikkeille) esimerkiksi Maizena

Työvaiheet

  1. Hienonna kevätsipuli ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile 4 pihviksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Tee kastike. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sokeri, soijakastike ja raastettu inkivääri ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Taputtele ananasrenkaat kuiviksi paperilla. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja paista noin 4 minuuttia per puoli, kunnolla ruskeiksi. Siirrä lautaselle. Lisää loput öljystä ja paista hampurilaispihvit kypsäksi, noin 4 minuuttia per puoli.
  4. Täytä hampurilaissämpylät pihveillä, ananaksella, majoneesilla, salaatilla ja inkiväärikastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonainen broileri kypsyy grillissä erityismehukkaaksi. Se maustetaan tuhdisti paprikalla, valkosipulilla ja sitruksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + suolaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Litteä kana grillistä

Ainekset

1
luomukana (1,4 kg) tai iso broileri (1 kg)
1–2
rkl
suolaa
Marinadi
4
oksaa rosmariinia
2
solo-valkosipulia
1
rkl
appelsiininkuorta raastettuna
2
rkl
appelsiinimehua
2
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
lisäksi
kesäkurpitsaa tai padron-paprikoita

Työvaiheet

  1. Hiero suola kanan pintaan ja laita se muovipussiin. Suolaa saa olla aika reilusti, sillä vain osa siitä imeytyy. Suola takaa lihan mureuden ja mehevyyden. Anna maustua jääkaapissa 6–12 tuntia. Ota lintu jääkaapista 30 minuuttia ennen grillausta. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Tee marinadi valmiiksi. Nypi rosmariinin lehdet. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  3. Laita kana selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Leikkaa kana litteäksi ”perhoseksi” leikkaamalla selkäranka irti molemmilta puolilta. Tarvitset tähän vahvat keittiö- tai kalasakset. Pyyhkäise leikkuukohta talouspaperilla. Käännä lintu toisin päin ja paina sitä molemmin käsin leikkuulautaa vasten, että kanasta tulee litteä. Leikkaa lopuksi pienet viillot siipien kainaloihin, niin siivet taittuvat täysin auki.
  4. Paista kanaa keskilämpöisessä kaasugrillissä noin 45 minuuttia. Käännä kana muutaman kerran kypsymisen aikana. Broileri kypsyy nopeammin kuin kana. Sivele marinadia kanan pintaan, kun käännät sen. Nosta grillin lämpö kypsennyksen loppuvaiheessa, niin kana saa rapean pinnan. Paahda kasvikset grillaamisen loppuvaiheessa.
  5. Anna kypsän kanan levähtää folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa kasvisten ja vihreän tai punaisen chimichurrin kanssa.

Vinkki Voit myös kypsentää kanan uunissa: ruskista kana grillissä ja jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kana on kypsää, kun lihaan tehdystä viillosta valuva neste on kirkasta. Jos käytät digitaalista lämpömittaria, työnnä se kanan reiden paksuimpaan kohtaan niin, että se ei osu luuhun. Sopiva sisälämpötila on 74 astetta.

Kommentit (1)

Vierailija

Ohje s. 40 😁