Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Ensin keitetään mausteinen luumukastike, sitten paistetaan pankolla leivitetyt kasslerleikkeet. Lopuksi wokataan sellerit ja kurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Possu-tonkatsu, selleri-kurkkuwokki ja luumukastike

Ainekset

600
g
porsaan kassleria
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
3
dl
panko- tai korppujauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
rypsiöljyä
Luumukastike
4-5
luumua
1
sipuli
1 1/2
dl
fariinisokeria
3/4
dl
punaviinietikkaa
1/2
dl
worcesterkastiketta
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
srirachakastiketta
1/2
tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2
tl
kanelia
Selleri-kurkkuwokki
4
varsisellerin vartta
1
kurkku
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensin luumukastike. Puolita luumut ja poista kivet. Pilko sipuli. Kiehauta luumut, sipuli, sokeri ja etikka kasarissa. Raasta inkivääri joukkoon, keitä 5 minuuttia ja lisää sitten loput aineet. Keitä matalalla lämmöllä 10 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi.
  2. Valmistele wokkiin tulevat kasvikset. Viipaloi sellerit vinottain. Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois teelusikalla. Leikkaa kurkut noin 1 cm:n paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  3. Tee tonkatsut. Leikkaa kassler neljäksi pihviksi. Nuiji liha kelmun välissä ½ cm paksuiksi pihveiksi. Riko kananmunien rakenne laakeassa kulhossa. Levitä vehnäjauhot toiseen kulhoon ja pankojauho kolmanteen. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Leivitä possut puuteroimalla ne ensin vehnäjauhoissa, kastamalla sitten kauttaaltaan kananmunassa ja pyörittelemällä lopuksi hyvin pankojauhossa.
  4. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Testaa öljyn lämpötila tiputtamalla siihen pankojauhomuru: öljy on sopivan kuumaa, kun jauhomuru alkaa tiristä heti, mutta ei pala vaan ruskistuu kauniisti. Paista pihvit yksi kerrallaan kuumassa öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Tee wokki loppuun. Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, etikka ja sokeri. Kuumenna rypsiöljy wokkipannussa ja lisää sellerinpalat. Paista sekoitellen noin minuutti, lisää sitten kurkut ja valkosipulit ja paista vielä 10–20 sekuntia. Lisää soijakastikeetikka-sokeriseos ja jatka paistamista 15 sekuntia koko ajan sekoittaen. Kaada kasvikset kulhoon. Koristele seesaminsiemenillä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lorauksella soijakastiketta.
  6. Suikaloi possunleikkeet ja tarjoa ne luumukastikkeen, selleri-kurkkuwokin ja majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapankaali lämpenee vastapaistettujen pihvien päällä. Nopeat possupihvit sopivat sekä arkeen että juhlaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankaalipossu ja tillivinegretti

Ainekset

4
porsaan ohutta fileepihviä
1
rkl
voita + 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
täysjyväsinappia
1
tl
merisuolaa myllystä
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri keskenään. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Marinoi pihvejä seoksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään tunti.
  2. Tee tillivinegretti oheisen ohjeen mukaan.
  3. Taputtele pihveistä enin marinadi pois talouspaperilla. Kuumenna pannu ja lisää voi ja öljy pannuun. Paista pihvejä 1–2 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit, kun pinnalle muodostuu nestettä. Älä liikuttele pihvejä paistamisen aikana.
  4. Lisää lopuksi hapankaali pannuun pihvien päälle ja anna kuumentua noin 5 minuuttia. Tarjoa tillivinegretin kanssa (ks. ohje alhaalla).

Tillivinegretti

Ainekset

1
pieni ruukku (1/2 dl)
tilliä hienonnettuna
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
4
tl
täysjyväsinappia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita kaikki vinegretin aineet keskenään. Vinegretti säilyy hyvänä noin 1 vuorokauden, joten voit tehdä sen etukäteen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mango toimii kastikkeessa raikkaiden yrttien makeana vastaparina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääribroileri, pikakasvikset ja mango-minttukastike

Ainekset

4
broilerin ohutleikettä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
200
g
sokeriherneitä, parsaa tai muita vihreitä kauden kasviksia
1 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
makeaa thai-chilikastiketta
1/4
dl
siirappia
2
tl
inkivääritahnaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään ja marinoi 15 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa mango-minttukastike.
  3. Halkaise herkkusienet. Huuhtele sokeriherneen palot. Jos käytät parsaa, kuori ne ja poista kovat kannat.
  4. Paista broilerinleikkeitä öljyssä pannussa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pihvit pois pannusta. Lisää herkkusienet ja kasvikset pannuun ja kypsennä muutama minuutti. Laita pihvit lämpimien kasvisten päälle pannuun. Tarjoa broileri minttukastikkeen kanssa (ks ohje alhaalla).

Mango-minttukastike

Ainekset

1
syöntikypsä mango tai 300 g pakastettua mangoa sulatettuna
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku (2 dl)
mintunlehtiä
1/2-1
ruukkua
korianteria
1
vihreä mieto chili
1/2
tl
kuminan siemeniä
1/2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
(1
rkl
turkkilaista jogurttia)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango ja hienonna yrtit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lisää loput aineet suolaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon suola (ja jogurtti).

Kommentit (1)

Vierailija

Toimisikohan tämä valmiin mangochutneyn kanssa jos on laiska eikä jaksa puljata kastikkeen kanssa?