Murea possuvokki
Soodalla mureutettu liha muutttuu marinoinnin aikana ihanan pehmeäksi. Helppo wokki syntyy pakastekasviksista, joita voit yhdistellä oman makusi mukaan.Tämäkin resepti vain n. 2,25€/annos*.
4 annosta
yli 60 min
354 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
(400 g) HK viljaporsaan lihasuikaleita
1tl Pirkka ruokasoodaa
2rkl Pirkka soijakastiketta
2tl sokeria
1 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
Wok-kastike
2
cm:n pala tuoretta inkivääriä
3rkl Pirkka soijakastiketta
1 1/2rkl Pirkka kalakastiketta
1 1/2rkl sokeria
2-3rkl sitruunanmehua
1rkl vettä
Lisäksi
n. 100g Go-Tan Miehoen riisinuudeleita
500-750g wokvihanneksia (pakaste)
öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria
Valmistus
yli 60 min
Sekoita ruokasooda lihasuikaleiden joukkoon. Lisää soija, sokeri ja hienonnettu inkivääri. Nosta lihat jääkaappiin marinoitumaan ja mureutumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Hienonna inkivääri ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Ruskista lihat kahdessa erässä kuumassa wokkipannussa rasvassa. Kääntele lihasuikaleita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta kypsät lihasuikaleet kulhoon tai siirrä ne wokkipannun reunoille.
Kypsennä jäiset vihannekset kuumassa pannussa rasvassa. Kääntele vihanneksia, kunnes niistä irronnut neste on lähes haihtunut. Älä kypsennä liikaa, sillä kasvikset saavat jäädä hieman rapeiksi.
Lisää nuudelit, lihasuikaleet sekä kastike wokin joukkoon ja kuumenna hetki. Tarjoa wokki heti tuoreen korianterin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää wokkiin halutessasi tulisuutta tuoreella chilillä tai chilikastikeella.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
video
Mitä tänään syötäisiin -jakso ti 10.5.2016
Kategoriat
Ravintosisältö perannos 300g100 g
354 kcal
1 480 kJ
proteiinia
26,2 g
hiilihydraatteja
40,9 g
rasvaa
9,6 g
Lisätietoa reseptistä
Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi