Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
11:50 | 2.4.2014

Sadepäivän osso buco

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t + 2 t
Vaikea

Sadepäivän osso buco

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
viipaletta
naudanpotkaa (n. 1 kg)
3
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
3
rkl
voita
½
dl
vettä
Lisäksi
3
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
varsisellerin varsi
2
dl
valkoviiniä
1–2
dl
lihalientä
4
tomaattia
nippu
basilikaa, salviaa ja/tai rosmariinia

Vaiheet

  1. Kuivaa potkaviipaleet talouspaperilla. Leikkaa muutama pystyviilto viipaleiden ulkoreunaan. Ne estävät reunojen käpristymisen paistamisen aikana.
  2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Pyöräytä potkaviipaleet jauhoseoksessa. Paista pari potkaviipaletta kerrallaan paistinpannussa voissa kauniin ruskeaksi. Nosta paistetut viipaleet pataan. Kaada hieman vettä pannuun ja anna kiehahtaa, niin saat pannusta kaikki maut talteen. Kaada vesi pataan.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori tai raaputa porkkanat. Kuutioi porkkanat ja viipaloi varsiselleri. Laita kasvikset pataan. Kaada viini ja lihaliemi joukkoon. Kiehauta padan ainekset liedellä. 
  4. Leikkaa tomaateista kovat kannat ja poista siemenet. Kuutioi tai viipaloi tomaatit ja lisää ne pataan. Hienonna yrtit ja lisää pataan.
  5. Anna padan hautua miedohkolla lämmöllä, välillä sekoitellen noin 2 tuntia. Valmista perunamurske ja gremolata padan kypsyessä.
  6. Ripottele gremolataa potkien päälle ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

Klassinen pari osso bucolle on italialainen chianti, kuten keskitäyteläinen, yrttinen Castiglioni Chianti, 10,99 e, tai astetta juhlavampi, tyylikkään kirsikkainen, täyteläinen Villa Cafaggio Chianti Classico, 18,98 e. (Juomasuositus Sanna Maskulin)

Perunamurske

Ainesosat

1
kg
varhaisperunoita
50
g
voita
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia)

Vaiheet

  1. Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 12–15 minuuttia. Valuta vesi kattilasta. Lisää voi ja mausteet kattilaan.
  2. Murskaa perunoiden rakenne huolimattomasti rikki haarukalla siten, että osa perunoista jää isoiksi paloiksi.

Gremolata

Ainesosat

2–3
valkosipulinkynttä
¾
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta

Vaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  2. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.

Osso buco, perunamurske ja gremolata

Ainesosat

Vaiheet

Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
Osso buco
Gremolata
Valio: valkosipulivoi
finca: caballero
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Taatelikakku

Viikunatosca

Spelttiuunipuuro ja appelsiini-vaniljakeitto

Lehtikaali-linssilasagne

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini