Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 270 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Anna Huovinen

Sikke oppi lihapullien ohjeen ruokakurssilla Campagniassa jo vuonna 1996.

”Trendit eivät paljoa italialaista keittiötä heiluttele, vaan kaikki tekevät ylpeänä lähiruokaa oman maakuntansa antimista. Opin napolilaisten lihapullien ohjeen ruokakurssilla Campagniassa jo vuonna 1996 jaoli hauska huomata, kuinka hyvin rusinat ja pinjansiemenet sopivat lihapulliin. Näitä palleroita tullaan tarjoamaan keväällä avattavassa Sikke's ravintolassa,” Sikke Sumari taustoittaa lihapulla reseptiä. Ravintoloitsija ja keittokirjailija hurahti Italiaan jo 1980-luvulla vieraillessaan siellä miehensä kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Sikke Sumarin lihapullat

Ainekset

2
siivua valkoista leipää
tilkka vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
120
g
parmesaania
2
munaa
600
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
50
g
rusinoita
50
g
pinjansiemeniä
vehnäjauhoja
Paistamiseen
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
Tomaattikastike
1
sipuli
1
porkkana
1
sellerinvarsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
tlk
italialaisia kokonaisia tomaatteja
50
g
tomaattipyreetä
n. 1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tuoretta hienonettua timjamia

Työvaiheet

  1. Leikkaa leivistä kuoret pois ja liota leivät pehmeiksi vesitilkassa.
  2. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta parmesaani. Sekoita jauheliha, kananmunat, leipä, persilja, valkosipuli, parmesaani, suola ja pippuri isossa (kylmässä) astiassa notkeaksi taikinaksi. Lisää rusinat ja pinjansiemenet. Anna taikinan levätä sillä aikaa, kun teet kastikkeen.
  3.  Kuori ja hienonna sipuli ja porkkana. Hienonna sellerin varsi. Kuullota sipulia, porkkanaa ja selleriä oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tölkkitomaatit ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna lopuksi timjami joukkoon.
  4. Muotoile taikinasta pullia ja puuteroi ne kevyesti vehnäjauhoissa. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja paista pullat puolikypsiksi.
  5. Kumoa lihapullat tomaattikastikkeeseen ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoa esimerkiksi spagetin kanssa.

Kommentit (5)

Ekku

Makunsa kullakin. Olen "Keep It Simple Stupid" eli KISS tekniikan suosija. Kyllä ihan tavalliset suomalaiset lihapullat yksinkertaisilla aineksilla ovat parhaita. Ei mitään ylimääräisiä klumeruuleja. Sitten ulkomailla voi syödä eksoottisempia vaihtoehtoja vaihtelun vuoksi.

tökki

En kyllä usko että rusinat sopii lihapulliin

Vierailija

Näin toteavat ne neljävuotiaana makuaistin lukinneet peruspertit. Kokeilkaa ja hämmästykää. Näitä on tullut tehtyä kun haluaa herkutella paremmilla lihapullilla

Vierailija

Minä myös pidän näistä lihapullista. Vaihtelua peruspulliin, jotka ovat hyviä perunoiden kanssa. Nämä tomaattikastikkeessa haudutetut sopivat pastan seuraan. (

Vierailija

Resepti kuin resepti, niin jauhelihan laji jää aina sanomatta. Sikaa, nautaa, sikanautaa? Laihaa vai rasvaista? Valmiin jauhelihan rasvaprosentti vaihtelee 5-25 välillä, eikä varmasti ole yhdentekevää, mitä mihinkin reseptiin laittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.