Lohturuokien ykkönen maustuu tällä kertaa marokkolaisen lämpimillä mausteilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 20 min
Keskivaikea
Tahini-perunamuusi
Ainesosat
500
g
perunaa (5-6 kpl)
6
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
dl
tahinia
1/2
dl
sitruunanmehua
2
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia. Ota talteen 2 dl keitinvettä muusia varten. Valuta loppu keitinvesi.
- Lisää tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, 1–2 dl keitinvettä perunoiden joukkoon. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi. Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.
(7 dl, 20 min)