Suosionsa huipulla paistattelevan tartarin resepti voisi alkaa vaikka näin: teroita veitsi. Terävä veitsi on kaiken a ja o.
VINKIT!
1. Laita liha vartiksi pakastimeen, niin leikkaaminen helpottuu.
2. Kuutioi sipuli terävällä veitsellä ja huuhtele kylmällä vedellä.
3. Viipaloi liha ja leikkaa sitten pieniksi kuutioiksi. Sekoita tartarin aineet ja anna maustua kylmässä.
4. Lisää ruohosipuli, piparjuuri, sitruuna ja tabasco pienissä erissä, maista välissä.
Tartar
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lihasta kalvot. Kääri liha tuorekelmuun ja laita pakastimeen 15 minuutiksi.
- Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Huuhtele sipuli siivilässä kylmällä vedellä. Valuta ja kuivaa talouspaperin päällä. Kuori ja leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset.
- Laita majoneesi kulhoon. Sekoita sipulit, suolakurkut ja kaprikset majoneesiin. Mausta sinapilla ja suolalla.
- Leikkaa kohmeinen liha ensin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita liha majoneesiin ja laita seos jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi
- Hienonna ruohosipuli, raasta piparjuuri ja purista sitruunamehu valmiiksi. Ota tartar jääkaapista ja sekoita siihen pienissä erissä ruohosipulia, raastettua piparjuurta, sitruunamehua ja tabascoa. Mausta mustapippurilla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
- Jaa tartar lautasille. Tarjoa keltuaisen ja crostinien kera.