klo 13:21 | 24.4.2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 267 kcal/annos
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Tateilla ja jauhelihalla täytetyt uuniomenat
Ainekset
4
kiinteälajikkeista omenaa
½
ps
(100 g) tattirisottoaineksia
200
g
naudanjauhelihaa
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
75
g
sinihomejuustomurua
Työvaiheet
- Pese omenat ja leikkaa ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois, jotta omenat pysyvät paremmin pystyssä. Poista omenaporalla siemenkodat. Koverra omenoita meloniraudalla tai teelusikalla sen verran, että täytteelle tulee tilaa. Paloittele sisuksesta 2/3 täytteeseen. Tuki poranreikä omenapalalla, jotta täytteet eivät valu leivinpaperille tai uunivuokaan. Nosta omenat uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille.
- Valmista risotto pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää lopussa omenapalat, mausteet ja risotto. Jatka paistamista noin viiden minuutin ajan. Sulata lopuksi joukkoon sinihomejuusto.
- Täytä omenat ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä hyvin koossa. Ota kaveriksi mukaan raikasta salaattia.
Vinkki! Jos täytettä jää yli, se on herkullista sellaisenaankin. Täyte sopii myös uunipaprikoiden sisään.