Jauhelihalla ja tomaatilla täytetyt munakoisot ovat lomailijan rento versio moussakasta.
Täytetyt munakoisot ja tahinikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkauspintaan veitsenkärjellä muutama pari senttiä syvä viilto. Sivele pintaan öljyä.
-
Laita munakoison puolikkaat leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
-
Pilko tomaatit ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää valkosipuli, tomaattipyree, mausteet ja vesi. Kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää vielä tomaatit hetkeksi pehmenemään.
-
Ota munakoisot uunista. Levitä pinnalle jauhelihakastike. Kypsennä uunissa vielä 20–30 minuuttia.
-
Yhdistä kastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhossa. Surauta sekaisin ja tarjoa munakoisojen kanssa.