
Yrttiset karitsankyljykset ja linssi-munakoisosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta. Aloita salaatista. Mittaa vesi ja linssit kattilaan ja keitä linssit kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta linssit. Sekoita öljy, sitruunan mehu, viinietikka ja suola. Kaada kastike lämpimien linssien päälle. Anna linssien vetäytyä kannen alla.
- Poista munakoisosta kanta. Leikkaa munakoiso pitkittäin neljään osaan ja leikkaa osat vielä 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja pariloi jokainen pala parilassa tai pannussa molemmin puolin, noin 2–4 min. Kiehauta kattilassa vettä ja kasta pinaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, noin 1 min. Valuta.
- Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen. Sekoita munakoisot, pinaatit ja granaattiomenan siemenet linssien joukkoon.
- Hienonna yrtit. Voitele kyljykset öljylle ja pyöräytä reunat yrttisilpussa. Paahda kyljykset parilassa tai pannussa haluamaasi kypsyysasteeseen, noin 4 min per puoli. Suolaa ja pippuroi kyljykset ja kääri ne folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Tarjoa kyljykset linssi-munakoisosalaatin kanssa.