Seesamiöljyä, maapähkinöitä, valkosipulia ja chiliä. Korealaiset maut antavat tartarille ihan uuden ulottuvuuden.
Yukhoe eli korealainen tartar
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi maapähkinät. Paahda niitä seesaminsiementen kanssa kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hiukan väriä.
- Kuori ja leikkaa päärynä ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi. Laita viipaleet kylmään veteen.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna kevätsipuli. Sekoita joukkoon maapähkinärouhe, seesaminsiemenet, soijakastike, seesamiöljy ja chilihiutaleet. Leikkaa liha hyvin pieniksi paloiksi ja lisää se mausteseoksen joukkoon. Sekoita.
- Valuta päärynä ja tarjoa se tartarin lisukkeena tai alusena. (Riko halutessasi keltuainen annosten päälle tai tarjoa keltuainen dippinä.) Tarjoa heti.