KAPPALEITA 12
VALMISTUSAIKA
30 min
UUNIN LÄMPÖTILA
225°C
Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Nämä maukkaat lihapullat maistuvat kaikille!
Ainekset
2 dl vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 dl korppujauhoja
1 kpl sipuli
1 rkl öljyä
1 kpl kananmuna
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
400 g jauhelihaa
KASTIKE
1 kpl sipuli
1 rkl öljyä
3 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1/2 dl omenasosetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
1 rkl tomaattisosetta
(ruohosipulia tai kevätsipulia)
Näin teet
1
Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 kpl sipuli
1 rkl öljyä
2
Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauhelina korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
1 kpl kananmuna
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
3
Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seos lihapulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
4
Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja tomaattisoseella. Tarkista maku.
2 rkl
soijakastiketta
1 kpl
sipuli
1/2 dl
omenasosetta
1 rkl
öljyä
2 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
tomaattisosetta
2 dl
ruokakermaa
1 rkl
sinappia
3 dl
vettä
5
Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen. Viimeistele halutessasi silputulla ruoho- tai kevätsipulilla.
(ruohosipulia tai kevätsipulia)