14:47 | 11.11.2014
Liisa Tirrosen karjalanpiirakat
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
25
1 t + riisipuuron keitto 1t
Keskivaikea
Liisa Tirrosen karjalanpiirakat
Ainesosat
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2 1/2
dl
ruisjauhoja
1
dl
luomuriihiruisjauhoja
2
tl
suolaa
2
dl
kylmää vettä
voita
Täyte
1
l
täysmaitoon tehtyä tiukkaa riisipuuroa
Vaiheet
- Sekoita suola ja jauhot keskenään. Lisää vesi. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Leivo taikinasta pitkä pötkö. Jaa se noin 25 palaan. Jauhota pöytä ja pyöritä palat palloiksi. Paina taikinapallo pöytää vasten litteäksi, ja ajele se piirakkapulikalla se ohueksi pyöreäksi piirakkakuoreksi. Laita valmiit kuoret odottamaan kelmun alle, etteivät ne kuivu.
- Täytä piirakat tiukaksi keitetyllä riisipuurolla. Käännä reunat ja rypytä piirakat. Paista kuumassa uunissa 20 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voisulalla. Laita ne astiaan ja peitä ensin voipaperilla ja sitten pyyhkeellä, jotta ne saavat vetäytyä.