Granola on ihana lisäke brunssille, koska sitä voi ripottaa vaikka minkä päälle. Kokeile paistettujen munien, munakkaan, salaattien tai piirakoiden päälle. Granola sopii hyvin myös sosekeiton päälle.
Pekonigranola
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista pekoni paistinpannulla omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ja hienonna sitten veitsellä. Rouhi myös pähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Mittaa kulhoon pekoni, pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet ja suola. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto, öljy ja siirappi muiden aineiden joukkoon.
- Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda granolaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes se saa väriä ja rapeutuu.
- Anna jäähtyä ja tarjoa esimerkiksi munakkaan lisäkkeenä.
Vinkki! Granolaa voi halutessaan maustaa myös esim. juustokuminalla, paprika- tai chilijauheella.