Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Riikka Kaila

Granola on ihana lisäke brunssille, koska sitä voi ripottaa vaikka minkä päälle. Kokeile paistettujen munien, munakkaan, salaattien tai piirakoiden päälle. Granola sopii hyvin myös sosekeiton päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pekonigranola

Ainekset

1 pkt
(155 g)
pekonia
2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
pähkinöitä
1
dl
siemeniä (esim. kurpitsan ja auringonkukansiemen)
1-1½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
(vaahtera)siirappia
1
kananmunan valkuainen

Työvaiheet

  1. Ruskista pekoni paistinpannulla omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ja hienonna sitten veitsellä. Rouhi myös pähkinät karkeaksi rouheeksi.
  2. Mittaa kulhoon pekoni, pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet ja suola. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto, öljy ja siirappi muiden aineiden joukkoon.
  3. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paahda granolaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes se saa väriä ja rapeutuu.
  5. Anna jäähtyä ja tarjoa esimerkiksi munakkaan lisäkkeenä.

Vinkki! Granolaa voi halutessaan maustaa myös esim. juustokuminalla, paprika- tai chilijauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Gordon Ramsay munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gordon Ramsayn munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
3
rkl
voita
1
rkl
ranskakermaa tai smetanaa
suolaa ja mustapippuria
(ruohosipulia)

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.

  2. Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.

  3. Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ronskisti pippuria! Ihanan kuuma perunalisuke maistuu hieman sitruksiselta ja saa päällensä reilun kasan vastarouhittua pippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset hasselbackan perunat

Ainekset

kg
perunoita
tl
kokonaisia mustapippureita
tl
suolaa
100
g
voita
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuorisuikaleet

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Harjaa perunat. Pane peruna isoon lusikkaan ja leikkaa 3 millin paksuisiksi viipaleiksi niin, että se jää alareunasta kiinni. Viilto ei lävistä perunaa, kun peruna on lusikassa.

  3. Rouhi pippuri morttelissa.

  4. Sulata voi ja lisää öljy. Pese ja leikkaa sitruunasta isoja kuorisuikaleita joukkoon. Laita perunat uunivuokaan. Kaada kuuma sitruuna-voi-öljy uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla ja lähes kaikella mustapippurilla.

  5. Paahda noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Valele kypsymisen aikana vuokaan valuneella makurasvalla.

  6. Poista lopuksi sitruunan kuorisuikaleet ja lisää vielä pippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Samettisimman uunipuuron saat, kun valitset kokonaiset suurimot tai isot hiutaleet sekä täysrasvaisen maidon – äläkä unohda voita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + puuron kypsyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen kaurapuuro ja marja-taatelikompotti

Ainekset

2
dl
kokonaisia kaurasuurimoita (tai paksuja kaurahiutaleita, kuten Myllärin Kiireetön Kaurahiutale)
1
l
(rasvaista) mantelijuomaa (Barista)
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
MARJA-TAATELIKOMPOTTI
10
kivetöntä pehmeää taatelia
dl
vettä
400
g
erilaisia pakastemarjoja
rkl
sokeria
1
kanelitanko
(mintun lehtiä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

  2. Voitele vuoka tai pata ja mittaa kaurasuurimot, mantelijuoma ja suola vuokaan. Sekoita. Lusikoi voi nokareina päälle.

  3. Kypsennä kannen alla yön yli, noin 8 tuntia.

  4. Tee marja-taatelikompotti. Hienonna taatelit ja laita veden kanssa kattilaan. Keitä hetken aikaa, kunnes taatelit pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää (jäiset) marjat, sokeri ja kanelitanko ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua puuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös puuron pitäisi olla terveellistä.