Herkulliset chorizo-chilileivät vievät vaikka picnic päivänä eteläiseen espanjaan ;)

Ruokapankki löytyy http://ruokapankki.blogspot.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-chilileivät

Ainekset

Leipäaineet:
4
kpl
esipaistettua ciabattasämpylöitä
chorizoa ohueksi viipaloituna tai valmiita viipaleita
gouda viipaleita
chilijuusto viipaleita
aurinkokuivattua tomaattia
basillikaa tai rucolaa
oliiviöljyä
Chilimajoneesia:
2
reilua rkl
majoneesia
½
tl
chilirouhetta
½
tl
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

 

Valmista eka majoneesi eli sakoita kaikki aineet keskenään yhteen. Ja jätä sivuun odottamaan hetkeksi. 
 
Halkaise sämpylät ja ruskista leikkuupintaa oliiviöljyssä paistinpannulla niin, että pinta saa vähän väriä. Voitele kaikki puolikkaat chilimajoneesilla. Laita pohjapuolelle ekaksi aurinkokuivattua tomaattia, chorizo viipaleita, basillikaa tai rucolaa, goudaviipaleita ja lopuksi chilijuustoviipaleita. 
Laita kansi kiinni ja nosta uunipellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia, jotta juusto pääsee kunnolla sulaamaan. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali, tuo alkukesän aarre. Pipsa Hurmerinnan ohjeessa kaali käytetään grillissä ja sen kaveriksi tehdään ihana tahinikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kaali ja tahinikastike

Ainekset

2
(à 500 g)
varhaiskaalia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
dl
oliiviöljyä
½
dl
tahinia
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Paahda siemeniä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Murskaa ne morttelissa. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä.
  2. Leikkaa kumpikin kaali neljäksi lohkoksi. Sivele leikkauspinnat oliiviöljyllä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Grillaa kaaleja keskikuumassa grillissä noin viisi minuuttia koko ajan käännellen, jotta ne eivät pala. Kaalit ovat valmiita kun kanta on pehmennyt ja pinta on kauniin paahtunut.
  3. Laita kaalit vadille ja kaada kastike niiden päälle. Hienonna lehtipersiljaa pinnalle. 

Vinkki! Voit grillata kaalit uunissa grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)