Feta maustuu uunissa yrttien, oliiviöljyn ja tomaatin kera vastustamattoman meheväksi ja pehmeäksi.
Uunifeta on mainio lisäke ruokaisan salaatin ja hyvän leivän kera. Varaa reilusti fetaa ruokailijaa kohden, jos jotain jää yli, niin sen voi seuraavana päivänä lämmittää mikrossa uudelle kierrokselle tai lohkoa mukaan salaattiin, munakkaaseen tai vaikka pizzan päälle. Valitse makusi mukaan lehmän-, lampaan- ja/tai vuohenmaidosta valmistettu feta, litteä "levymalli" soveltuu tähän parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
5 + 25 min
Helppo
Mehevä uunifeta
Ainesosat
400
g
fetaa (levynä, esim. Patros)
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
vihreää paprikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
yrttimaustetta
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Aseta fetalevyt uunivuokaan tai pienempään tarjoiluastiaan. Rouhi myllystä mustapippuria ja lorauta oliiviöljyä fetan päälle.
- Pilko tomaatit ja paprika pieniksi paloiksi, levitä silppu levyjen päälle.
- Ripottele yrttimaustetta ja lisää mustapippuria tomaatin ja paprikan päälle, lourauta reilulla kädellä lisää oliiviöljyä.
- Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes feta on hieman pehmentynyt.
- Tarjoile uunifeta lämpimänä esim. salaatin, keiton ja hyvän leivän kera.