Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen

Aitojen meksikolaisten tortillalettujen maku on aika terävä, sillä ne tehdään maissijauhoista. Helsinkiläinen Pueblo Bar y Taqueria jakoi ohjeensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pueblon tortillaletut

Ainekset

2
dl
vettä
5–6
dl
maissijauhoa
1/4
tl
suolaa
1
rkl
+ 2 rkl rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Vaivaa aineksia 15 minuuttia. Jaa taikina 10 palaan ja kauli pieniksi letuiksi.
  2. Paista letut kevyesti öljytyssä paistinpannussa nopeasti molemmin puolin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Pekoniin käärittyä parsaa
Pekoniin käärittyä parsaa

Pekoni ja parsa ne yhteen soppii. Erittäin helpot ja nopeat valmistaa. Sopii niin lisukkeeksi kuin syötäväksi ihan sinälläänkin.

Pekonin tilalla voi käyttää myös parmankinkkua, mutta kääri kypsät parsat sen sisälle vasta parsojen kypsentämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min valmistus + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin käärittyä parsaa

Ainekset

nippu
vihreää tankoparsaa
1
pkt
pekonia
ripaus
parmesanraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Leikkaa parsoista pois puumainen varsi
2. Kääri pekonit 2-3 parsasta tehdyn nipun ympärille
3. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia
4. Ripottele päälle parmesanraastetta
5. Nauti

Kommentit (2)

Satu Itälä

Pekoniin kääritty peruna (puolikas)ensin pieni dippaus v-sipuliin ja kääräisy pekoniin, uuniin parisataa lämpöö ja avot

Satu Itälä

Dippaus aioliin ja syöntiin

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Rosmariiniperunat
Rosmariiniperunat

Näihin perunoihin tulee suorastaan himo. Tässä jälleen saa huomata, miten oikeesti yksinkertainen on maistuvaa.

En ole perunan ystävä ollenkaan ja tykkäänkin ainoastaan perunamuussista, mutta nämä toisen reseptin pohjalta kehittelemäni rosmariiniperunat vievät kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min valmistus + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariiniperunat

Ainekset

1
kg
perunoita
ripaus
suolaa
ripaus
kuivattua rosmariinia
pirskahdus
oliiviöljyä

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Pese perunat ja viipaloi ne ohuiksi lohkoiksi
2. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle
3. Pirskota oliiviöljyä perunoiden päälle
4. Ripottele päälle suolaa
5. Ripottele päälle reilusti kuivattua rosmariinia
6. Sekoita perunoita, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti

Paisa 225 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Ihan älyttömän hyvä ja helppo (kylmä) jogurttiakstike, jota voi tarjoilla niin salaatin kuin lihankin kanssa.

Tämä jogurttikastike on todella helppo ja nopea valmistaa. En itse oikein ole kastikkeiden ystävä, mutta tällainen kylmä jogurttipohjainen kastike on kyllä tullut ruokapöytääni jäädäkseen. Tätä voi käyttää niin salaatinkastikkeena, kun kastikkeena esim. kanallekin. Makua voi muutella helposti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min valmistus + 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikastike

Ainekset

150
g
Luonnonjogurttia
1
rkl
sinappia
1/2
kpl
sitruunan mehu
hyppysellinen
suolaa
hyppysellinen
sokeria

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään
2. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua
3. Tarjoile kastikkeena salaatille tai lihalle

Kommentit (0)