Marinoiduissa kananmunissa on upean umaminen maku. Täytteeksi pekonia ja purjoa tai katkarapuja ja retikkaa.
Täytetyt ramen-munat
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa. Laske jääkaappikylmät kananmunat veteen varovasti ruokalusikalla. Keitä miedolla lämmöllä 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Sekoita kannellisessa astiassa soijakastike, mirin ja vesi. Kuori munat ja lisää ne marinadiin. Sulje astia ja anna munien marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Leikkaa pekoni pieniksi kuuti-oiksi ja paista pannulla rapeaksi, 5–7 minuuttia. Hienonna purjo. Leikkaa retikka lyhyiksi suikaleiksi.
- Leikkaa marinoituneet munat puolikkaiksi tarjoiluvadille. Pursota majoneesi munille. Koristele puolet munista pekonilla ja purjolla ja loput katkaravuilla ja retikalla.