Marinoiduissa kananmunissa on upean umaminen maku. Täytteeksi pekonia ja purjoa tai katkarapuja ja retikkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 puolikasta
45 min
Helppo
Täytetyt ramen-munat
Ainesosat
6
pientä kananmunaa
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä
2
dl
vettä
Lisäksi
3
siivua pekonia
2
rkl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
3
cm:n
pala retikkaa
12
katkaravunpyrstöä
1 1/2
dl
majoneesia
Vaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa. Laske jääkaappikylmät kananmunat veteen varovasti ruokalusikalla. Keitä miedolla lämmöllä 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Sekoita kannellisessa astiassa soijakastike, mirin ja vesi. Kuori munat ja lisää ne marinadiin. Sulje astia ja anna munien marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Leikkaa pekoni pieniksi kuuti-oiksi ja paista pannulla rapeaksi, 5–7 minuuttia. Hienonna purjo. Leikkaa retikka lyhyiksi suikaleiksi.
- Leikkaa marinoituneet munat puolikkaiksi tarjoiluvadille. Pursota majoneesi munille. Koristele puolet munista pekonilla ja purjolla ja loput katkaravuilla ja retikalla.