Ravintola X on lisännyt 76 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Hjallis & Joel Harkimo

Hjallis ja Joel dippaavat kanansiivet ja bataattiranskalaiset piparjuuritahnaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harkimoiden Chicken Wingsit

Ainekset

2
kg
kanan siipipaloja
1
rkl
paahdettua kuminaa
1
rkl
paprikajauhetta
2
rkl
hunajaa
0,5
dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat mausteet, öljy ja hunaja laakeassa astiassa. Pyörittele kanansiivet öljy-mausteseoksessa ja paahda uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile.

Piparjuuridippi

Ainekset

1
dl
majoneesia
1
rkl
raastettua, tuoretta piparjuurta
0,5
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset dipiksi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 h ennen tarjoilua.

Bataattiranskalaiset

Ainekset

1
kg
bataattia
suolaa
4
dl
öljyä uppopaistamista varten

Työvaiheet

  1. Kuori bataatit ja leikkaa ne ranskalaisten muotoon.

  2. Keitä bataattiranskalaisia suolavedessä miltei kypsiksi 10-12 minuuttia, koosta riippuen. Nosta paperille kuivumaan ja jäähdytä. Uppopaista tikut rapeiksi 175-asteisessa öljyssä 3-5min. Mausta suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.

Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat

Ainekset

400
g
kesäkurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
panko- tai korppujauhoja
200
g
fetaa
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
pikkukapriksia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun
sitruunaista kermakastiketta (ohje alla)
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.

  2. Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.

  3. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.

  4. Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Sitruunainen kermakastike

Ainekset

50
g
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(kuohu)kermaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.

  2. Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Hauska naposteltava syntyy rapeiksi paistetuista tortillaletuista. Nämä tostadat täytetään herne-avokadotahnalla ja valmiilla grillibroilerilla. Älä unohda korianteria!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot kanatostadat

Ainekset

8
pientä maissitortillaa (halk. 15–20 cm)
¾
dl
rypsiöljyä
2
kypsää grillikanan koipea
1
dl
majoneesia
1
tl
savupaprikajauhetta
2
kevätsipulin vihreää vartta
½
ruukkua
korianteria
Vihreä tahna
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste)
1
avokado
½
limetin mehu
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Paista tortillat paistinpannussa kuumassa öljyssä, kunnes ne alkavat saada hieman väriä ja ovat rapeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  2. Sekoita majoneesi ja savupaprikajauhe keskenään. Suikaloi kevätsipulin vihreät varret.

  3. Sulata herneet juoksevan kylmän veden alla siivilässä ja laita kulhoon. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää limetinmehu ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

  4. Irrota broilerin liha luista. Levitä tahnaa tostadoille ja laita päälle broileria. Lisää majoneesi, viipaloitu kevätsipuli ja hienonnettu korianteri. Tarjoa tostadat heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Matti Puro ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tanssija Matti Puron uskomattoman hyvässä nyhtökanapastassa maistuvat pekoni, ananas ja parmesaani. Tähän pastaan käytetään perunagnoccheja, jotka imaisevat tehokkaasti kastikkeen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Matin nyhtökanapasta

Ainekset

½
pkt (noin 250 g)
esivalmistettua pulled chickeniä eli nyhtökanaa (esimerkiksi Jensens)
1
pkt
pekonia
1
sipuli
2
dl
ruokakermaa
1
purkki
ananaspaloja
Lisäksi
1
pkt
tuoregnoccheja
Päälle
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kypsennä koko paketti nyhtökanaa pakkauksen ohjeen mukaan. Revi ”säikeiksi” kahden haarukan avulla.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele pekoni pieneksi.

  3. Ruskista pekoni ja sipuli kovalla lämmöllä padassa tai paistinpannulla. Lisää joukkoon ruokakerma ja noin puolet paketin nyhtökanasta. Valuta ja lisää ananaspalat joukkoon. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla hetki.

  4. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös paistaa niihin tämän jälkeen rapean pinnan pannulla voissa tai öljyssä.

  5. Sekoita gnocchit ja kastike. Tarjoa parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (2)

Lukutaitoinen

Käyttäjä7784: Ne ananaspalat pitää valuttaa.