
Bagna gauda tulee Pohjois-Italiasta Piemonten alueelta.
Bagna cauda -pesto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne sekä sardellifileet karkeasti veitsellä. Laita sardelli-ja valkosipulisilppu mortteliin ja jauha muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tahnamaista.
- Mittaa oliiviöljy paistinpannuun ja kuumenna miedolla lämmöllä. Lisää voi ja anna sen sulaa, älä kuitenkaan päästä sitä ruskistumaan. Lisää tahna ja sekoita. Seoksen tulee poreilla kevyesti, mutta ilman että valkosipulit paahtuvat ruskeiksi. Lisää cayennepippuri. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää mehu ja raasta joukkoon sitruunankuori. Anna peston jäähtyä hieman ennen maistamista. Tarjoa lämpimänä leivän ja dippikasvisten kanssa.