Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 4 dl
15 min + 1 t
Helppo
Puolukkavinegretti
Ainesosat
2
dl
omena- tai siideriviinietikkaa
1 1/3
dl
ruokosokeria
2
dl
puolukoita
1 1/3
dl
rypäleensiemenöljyä (tai rypsiöljyä)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuumenna etikka ja sokeri kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoittele välillä, jotta sokeri liukenee. Anna liemen jäähtyä.
- Soseuta puolukat sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa. Paina puolukkasose lusikalla siivilän läpi kannelliseen purkkiin, jotta saat siitä mahdollisimman tasaista.
- Sekoita etikka-sokeriliemi puolukkasoseeseen. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sulje purkin kansi ja ravistele tasaiseksi.
- Tarjoa vaikka vuohenjuuston ja vihersalaatin kanssa. Vinegretti säilyy jääkaapissa noin viikon.