Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Riikka Väliahde kuvat Pia Inberg

Lisää kuorrute donitseihin ensi kerralla dipin muodossa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustodippi

Ainekset

1 dl
pakastemansikoita
1 pkt
pehmeää vuohenjuustoa
1 dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Sulata mansikat.
  2. Vatkaa kerma ja vuohenjuusto vaahdoksi. Lisää marjat ja vatkaa sekaisin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2379 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä suloiset kakut saavat makunsa kreikkalaisesta jogurtista, sitruunasta ja lemon curdista. Sitruunavalelu tekee kakuista supermeheviä.

Kakut voi valmistaa jo pari päivää ennen tarjoilua. Pikkuisten kakkujen tekemisessä kätevä väline on kuuden tai 12 kolon minikakkuvuoka. Taikinan voi paistaa myös isossa rengasvuoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 kpl
Valmistusaika
50 min + jäähdytys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset sitruunakakut

Ainekset

2–3
sitruunaa
2
rkl
timjaminlehtiä tai 2 tl kuivattua timjamia
3
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
4
dl
ruokosokeria
dl
juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai voisulaa
2
kananmunaa
2
rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
dl
vehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
KUORRUTUS
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
4
tl
sitruunanmehua
1–3
tl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso rengasvuoka (vet. 1,8 l) tai 12 minikakkuvuokaa (Ø 8–9 cm).

  2. Pese sitruunat, raasta niistä 1 rkl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua kulhoon. Nypi timjamista lehdet ja lisää ne jogurtin, sokerin, rasvan, munien ja sitruunatahnan kanssa mehun joukkoon ja sekoita. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele seos taikinaan. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin ja tasoita pinta.

  3. Paista pieniä kakkuja uunin keskitasossa 25–30 minuuttia tai isoa kakkua alatasossa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun testitikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan muutama minuutti ja kumoa ne sitten tarjoiluvadille.

  4. Kun kakut ovat huoneenlämpöisiä, pistele ne tikulla. Sekoita kuorrutuksen aineet, lisää vettä sen verran, että saat juoksevan koostumuksen. Valuta kuorrutus kakuille ja koristele halutessasi timjaminlehdillä.

Vinkki Jos kakut tarttuvat helposti vuokaasi, kokeile kaksinkertaista voitelua. Laita voideltu vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi, toista voitelu ja jäähdytä. Jauhota sitten vehnä- tai korppujauhoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2379 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Raikas ja mehevä pomelopiirakka koukuttaa jo ensimmäisestä palasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pomelo-marenkipiirakka

Ainekset

Pohja
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhoja
1
dl
fariinisokeria
100
g
voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
Täyte
½–1
pomeloa (4 dl soseutettuna)
5
keltuaista
dl
sokeria
50
g
voita tai margariinia
2
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
5
valkuaista
dl
sokeria
1
dl
paahdettuja suolattuja manteleita
½
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tai käsin murotaikinaksi. Painele taikina irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 23 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  3. Kuori ja lohko pomelo. Nylje lohkot kalvottomiksi. Kalvo lähtee käsin irrottamalla.  Soseuta pomelon hedelmäliha sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.
  4. Erottele keltuaiset kananmunista. Säästä valkuaiset. Laita keltuaiset, sokeri, soseutettu pomelo ja voi kattilaan. Hauduta sekoitellen noin 7 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja suola.
  5. Kaada täyte piirakkapohjalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy.
  6. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  7. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Rouhi mantelit ja hienonna minttu. Lisää puolet manteleista ja mintusta piiraan päälle. Lusikoi valkuaisvaahto pinnalle ja paista piirasta noin 5 minuuttia eli kunnes marenki saa kauniin värin. Koristele piirakka lopuilla manteleilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 713 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
kauramaitoa
1
dl
kuumaa kahvia
Vuokaan
(vegaanista) margariinia ja korppujauhoja
Lisäksi
(vegaanista) jätskiä ja tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.

Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!

Helsingin Sanomat on lisännyt 180 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Laura Kaapro

Nämä viiden aineksen sitruunaneliöt ovat sekä gluteenittomia, maidottomia että sokerittomia. Vaikka kookosta tulee taikinaan runsaasti eri muodoissa, sen maku jää silti miedoksi. Pääosassa on raikas sitruuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 30 min kypsentäminen + 6 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteenittomat sitruunaneliöt

Ainekset

Pohja
0,6
dl
juoksevaa hunajaa
1,2
dl
huoneenlämpöistä kookosöljyä (paksua, ei nestemäistä)
ripaus suolaa
2,4
dl
kookosjauhoa
Päällys
2–3
sitruunaa (2 ½ tl raastettua sitruunankuorta ja 1,2 dl tuorepuristettua sitruunamehua)
3
munaa
1,2
dl
juoksevaa hunajaa
2
tl
kookosjauhoa

Työvaiheet

  1. Voitele 20 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka kookosöljyllä. Voit vaihtoehtoisesti vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla.
  2. Yhdistä kulhossa juokseva hunaja, huoneenlämpöinen kookosöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kookosjauho ja sekoita.
  3. Tasoita taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hivenen kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
  4. Laske uunin lämpö 160 asteeseen.
  5. Pese ja kuivaa huolellisesti sitruunat. Ota kahdesta sitruunasta keltaista kuorta ohuelti hienolla raastinterällä. Tarvitset kuorta 2½ tl. Purista 2–3 sitruunasta mehua, jotta saat sitä 1,2 dl.
  6. Yhdistä päällyksen munat, juokseva hunaja ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa kevyesti seokseksi käsivispilällä.
  7. Mittaa toiseen kulhoon sitruunamehu ja lisää kookosjauho koko ajan vatkaten. Kaada sitten sitruunamehuseos munaseokseen koko ajan vatkaten.
  8. Kaada päällys jäähtyneen pohjan päälle ja paista 160-asteisen uunin alatasolla 21–23 minuuttia, kunnes päällys on melkein asettunut, mutta värähtää vielä aavistuksen.
  9. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita sitten jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Leikkaa 16 neliöksi. Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa.

Kommentit (2)

Lemona

Tämä oli hyvää!

Vierailija

Mitä kookosjauhoa käytit?