Pehmeä kotijuusto saa kreikkalaisen makuvivahteen, kun maustat juustomassan fetalla, basilikalla ja valkosipulilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
75 min + 3-4 t
Helppo
Kreikkalainen kotijuusto
Ainesosat
1
l
täysmaitoa
5
dl
kreikkalaista jogurttia
2
kananmunaa
suolaa maun mukaan
100
g
yrttimaustettua, valutettua fetajuustoa
1
isohko valkosipulin kynsi
1/2
dl
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
tilkka öljyä muotin voiteluun
Vaiheet
- Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Yhdistä kananmunat ja jogurtti. Lisää seos kuumaan maitoon. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen mutta älä keitä.
- Nosta kattila kannella peitettynä sivuun noin puoleksi tunniksi, niin että juustomassa erottuu herasta.
- Nosta juustomassa reikäkauhalla tiheäsilmäiseen siivilään. Anna nestemäisen heran valua pois.
- Kumoa juustomassa toiseen astiaan. Huuhtele siivilä ja vuoraa se harsokankaalla. Kaada juustomassa takaisin siivilään. Taita harsokangas päälle ja purista juustomassasta hellävaroin suurin osa jäljellä olevasta nesteestä pois.
- Valuta ja murenna feta ja hienonna valkosipuli ja basilika. Siirrä juustomassa takaisin kulhoon ja lisää sekaan fetajuusto, valkosipuli ja basilika. Mausta seos makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Painele seos sopivaan, öljyllä voideltuun astiaan. Peitä astia tasaisella painolla ja nosta viileään 3-4 tunniksi.
- Kumoa juusto tarjoiluvadille ennen ruokailua.