Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Lisukkeet
Muuta
13:30 | 8.1.2015

Kreikkalainen kotijuusto

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje: Kiia Renko Kuva: Pia Inberg

Pehmeä kotijuusto saa kreikkalaisen makuvivahteen, kun maustat juustomassan fetalla, basilikalla ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
75 min + 3-4 t
Helppo

Kreikkalainen kotijuusto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
täysmaitoa
5
dl
kreikkalaista jogurttia
2
kananmunaa
suolaa maun mukaan
100
g
yrttimaustettua, valutettua fetajuustoa
1
isohko valkosipulin kynsi
1/2
dl
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
tilkka öljyä muotin voiteluun

Vaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Yhdistä kananmunat ja jogurtti. Lisää seos kuumaan maitoon. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen mutta älä keitä.
  2. Nosta kattila kannella peitettynä sivuun noin puoleksi tunniksi, niin että juustomassa erottuu herasta.
  3. Nosta juustomassa reikäkauhalla tiheäsilmäiseen siivilään. Anna nestemäisen heran valua pois.
  4. Kumoa juustomassa toiseen astiaan. Huuhtele siivilä ja vuoraa se harsokankaalla. Kaada juustomassa takaisin siivilään. Taita harsokangas päälle ja purista juustomassasta hellävaroin suurin osa jäljellä olevasta nesteestä pois.
  5. Valuta ja murenna feta ja hienonna valkosipuli ja basilika. Siirrä juustomassa takaisin kulhoon ja lisää sekaan fetajuusto, valkosipuli ja basilika. Mausta seos makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  6. Painele seos sopivaan, öljyllä voideltuun astiaan. Peitä astia tasaisella painolla ja nosta viileään 3-4 tunniksi.
  7. Kumoa juusto tarjoiluvadille ennen ruokailua.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Juusto
feta
kotijuusto
Aamiainen & brunssi
Juhannus

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Keikautetut luumutortut

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini