klo 13:59 | 12.9.2013

Panzanella-salaattiin piilotetaan kuivahtanut leipä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia +1 tunti
Vaikeustaso
Helppo
Italialainen leipäsalaatti
Ainekset
6
kpl
reilua viipaletta kuivahtanutta leipää
750
g
kirsikkatomaatteja
1
kpl
kurkkua
2
rkl
pieniä kapriksia
1,5
dl
mustia kivettömiä oliiveja
1
dl
basilikanlehtiä tai oreganonlehtiä
Kastike
2
kpl
punasipulia varsineen
2
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
mustapippuria
1
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Laita sipulit kulhoon viinietikan, suolan ja sokerin kanssa. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon mustapippuri ja öljy.
- Kuutioi leipä ja laita palat kulhoon viinietikkakastikkeeseen. Anna leivän maustua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
- Puolita tomaatit. Kuori kurkku halutessasi ja kuutioi se. Laita kasvikset leipäpalojen joukkoon kapristen ja oliivien kanssa. Anna maustua viileässä noin tunti. Lisää salaattiin basilikanlehdet juuri ennen tarjoilua.