Creamer_2 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Salaatti itsetehdyllä kastikkeella on aina maukkain ! Ruokaisampi ateria tarjottuna broilerin tai paistetun lohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Maukkaampi salaatti

Ainekset

Salaatti
1
avokado
1/2
prk
fetajuustoa
puolikas
kurkku
1
paprika
1
kerä
salaattia
1 1/2
dl
rikottuja ohrasuurimoita keitettynä
Vinaigrette
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
silputtu shalottisipuli
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa, mustapippuria

Työvaiheet

Keitä ohrasuurimot. Valmista salaatti pilkotuista vihanneksista ja huuhdotusta salaatista. Lisää huuhtelemalla jäähdytetty ohra sekä juustokuutiot.

Valmista vinaigrette lisäämällä ainekset pakasterasiaan, laita kansi päälle ja ravista hyvin. Kaada salaatin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 265 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tiktok-sovelluksesta tuttu nuudeliannos syntyy pikanuudeleista. Valmiskastikkeet korvataan sekoittamalla nuudelit voin, soijakastikkeen, kananmunan, chilin ja kevätsipulin kanssa. Nämä nuudelit ovat hyvänmakuista pikaruokaa sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi höystää ruokaisammaksi tofulla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-nuudelit eli pikaiset ramen-nuudelit

Ainekset

2
pkt (à 100 g)
ramen-pikanuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
fariinisokeria
3
rkl
soijakastiketta
2
kananmunaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista: älä käytä nuudeleiden mukana tulevia maustepusseja.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää chili, sokeri ja soijakastike.

  3. Lisää valutetut, kypsät nuudelit pannulle ja sekoita soijaseos niihin. Siirrä nuudeliseos pannun reunoille.

  4. Riko munat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Kaada munat pannulle ja paista kokkeliksi.

  5. Sekoita nuudelit ja munat keskenään. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee nuudeleista ruokaisammat ja lisää joukkoon kasviksia, broileria, katkarapuja tai tofua. Myös kasvikset, kuten porkkana, kaali ja sienet, sopivat hyvin nuudeleihin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Punakaalista syntyy upeanvärinen salaatti. Aasialaisilla mauilla ladattu kastike on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punakaalia ja rapeaa tofua aasialaisittain

Ainekset

½
(n. 500 g)
punakaalia
2
porkkanaa
1
omena
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
½
ruukkua
thaibasilikaa
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Pirtsakka kastike
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokokidesokeria
1
valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2
cm:n pala
inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetinmehua
Lisäksi
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (250 g)
tofua (esim. Jalotofu maustettu paahtopalaa)

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali veitsellä tai keittiömandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta omena kuorineen. Suikaloi chili ohuiksi renkaiksi, poista siemenet halutessasi. Hienonna korianteri ja revi basikan lehdet.

  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää myös seesaminsiemenet. Sekoita huolellisesti.

  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä tofu rapeaksi, noin 6 minuuttia. Ripottele tofupalat salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumalohi lehtikaalipedillä

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
ruukku
tilliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lehtikaalipaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
20–30
g
inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi pa­laksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
  2. Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

  3. Poista lehtikaalista keskiranka ja hie­nonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi val­kosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehti­kaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  4. Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja soke­ri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehah­taa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapa­lat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)