Makeiksi paahdetut paprikat ja suolainen feta ovat mainio makupari, jota saattelee kirpeänmakea raparperivinegretti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Helppo
Raparperivinegretti
Ainesosat
1
raparperinvarsi
1
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
2
tl
dijoninsinappia
1/2
dl
öljyä
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori raparperi tarvittaessa; nuorta vartta ei tarvitse kuoria. Paloittele raparperi pieneksi.
- Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi pehemenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Laita raparperi, hunaja, etikka ja sinappi tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla. Laita kylmään odottamaan.
Tällä ohjeella vinegrettiä tulee noin 2 dl.