Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Sami Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas kaali-puolukkasalaatti

Ainekset

400
g
valko- tai punakaalia
1/2
tl
suolaa
1
pieni sipuli
1
omena
1
sitruuna
2
dl
puolukoita
3
rkl
hunajaa
3
rkl
rouhittuja suolapähkinöitä
1
dl
hienonnettua basilikaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja laita suikaleet kulhoon. Lisää joukkoon suola ja puristele suikaleita nyrkeissä niin, että ne pehmenevät. Anna kaalin tekeytyä hetki.
  2. Suikaloi sillä välin sipuli ja omena. Purista sitruunasta mehu. Valuta kulhoon mahdollisesti syntynyt neste pois ja kääntele kevyesti muut aineet kaalin joukkoon. Anna makujen tasaantua vartin verran ja tarjoile.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Höyryttämällä pavut kypsyvät juuri sopiviksi eivätkä lötkisty kuten usein vedessä keitettäessä. Lämminsavulohi tuo salaattiin ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-papusalaatti

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
½
dl
auringonkukansiemeniä
400
g
lämminsavulohta
Rakuuna-sinappikastike
½
ruukkua
ranskalaista rakuunaa
½
sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
Dijon-kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja siisti kannat. Leikkaa isoimmat pavut halutessasi pituussuunnassa puoliksi.

  2. Kuumenna 1 litra vettä kattilassa ja höyrytä pavut kypsiksi siivilässä tai bambuhöyryttimessä, noin 4 minuuttia.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Poista lohesta nahka ja murra lohi annospaloiksi

  4. Valmista kastike. Hienonna rakuuna ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  5. Kääntele kastike papujen joukkoon. Lisää paloiteltu lohi ja paahdetut auringonkukansiemenet. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.

Vinkki Voit korvata tuoreen ranskalaisen rakuunan teelusikallisella kuivattua rakuunaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Caesarsalaatista saa vegaanisen korvaamalla kastikkeen anjovikset ja kananmunan suolaisen kirpeillä kapriksilla ja kermaisilla cashewpähkinöillä. Tässä ohjeessa salaatti grillataan, mutta voit yhtä hyvin käyttää sen nopeasti kuumalla paistoparilalla ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti ja vegaaninen caesarkastike

Ainekset

2
isoa romainesalaattia tai 4 sydänsalaattia öljyä, sormisuolaa ja pippuria
Vegaaninen caesarsalaatti
6
valkosipulinkynttä
1
rkl + 3 rkl
oliiviöljyä
2 ½
dl (150 g)
cashewpähkinöitä
2
pienen sitruunan mehut
4
tl
pikkukapriksia
2
tl
kapristen lientä
1
tl
(dijonin)sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
noin 2
dl
kuumaa vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin caesarkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä pehmeäksi pannulla. Kaada tehosekoittimen kulhoon.

  2. Lisää loppu öljy, pähkinät, sitruunan mehu, kaprikset ja niiden liemi, sinappi, vaahterasiirappi ja vettä vähän kerrallaan. Anna koneen käydä ja lisää vettä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Siirrä jäähtymään.

  3. Leikkaa salaatit pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinnat oliiviöljyllä ja aseta leikkauspinta alaspäin grilliin. Grillaa 2 minuuttia. Ota salaatit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa caesarkastikkeen ja halutessasi papulisäkkeen (ohje alla) kanssa.

Vinkki! Helppo papulisäke valmistuu näin. Valuta tölkillinen isoja valkopapuja, lorauta joukkoon ruokalusikallinen sitruunamehua ja saman verran öljyä, lisää yksi murskattu valkosipulinkynsi, mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Herkullinen savukalasalaatti luottaa kahden kastikkeen voimaan. Enempi on parempi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min + riisin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Punainen savukalasalaatti

Ainekset

dl
täysjyväriisiä
dl
punajuurimehua
dl
vettä
½
tl
suolaa
150
g
fenkolia
½
punasipuli
½
ruukkua
tilliä
1
dl
hapankaalia
Vinegretti
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
Sinappikastike
¼
dl
sinappia
¼
dl
ruokosokeria
1
dl
rypsiöljyä
1
tl
punaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
250
g
(valkosipulilla maustettua) savusärkeä (esim. Järkisärki)

Työvaiheet

  1. Kiehauta mehu, vesi ja suola kattilassa ja keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita vinegretin ainekset ja kääntele lähes jäähtyneeseen punajuuririisiin.

  2. Suikaloi fenkoli hyvin ohueksi, kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna tilli. Kääntele nämä yhdessä hapankaalin kanssa salaattiin.

  3. Tee sinappikastike. Mittaa sinappi ja ruokosokeri kulhoon. Vatkaa rypsiöljy voimakkaasti joukkoon käsin, kunnes kastikkeesta tulee majoneesimaista. Mausta etikalla ja suolalla.

  4. Tarjoa salaatin ja kalan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 163 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Uunissa tai grillissä lempeiksi paahdetut paprikat kuoritaan ja surautetaan tahnaksi fetajuuston kanssa. Tahna maistuu pitan tai grillatun maalaisleivän kyytipoikana.

Erilaiset tahnat ja dipit kuuluvat olennaisena osana kreikkalaistyyliseen meze-alkupalapöytään. Ne maistuvat paitsi viininlehtikääryleiden ja fetasalaatin seurana, myös ihan sellaisenaan lämpimän pita- tai maalaisleivän kanssa.

Paprikoista surautettava kreikkalainen tahna on nimeltään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 naposteluannosta
Valmistusaika
10 min + 30 min paahtuminen ja 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Htipiti eli kreikkalainen paprikadippi

Ainekset

4
punaista paprikaa
noin ¾
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
100
g
fetajuustoa
2
tl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pita- tai maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, välillä paprikoita käännellen. Voit myös paahtaa paprikat grillissä. Laita paprikat kulhoon ja peitä muovipussilla. Anna jäähtyä.
  2. Jätä paprikoista irronnut neste käyttämättä ja taputtele paprikat talouspaperilla. Kuori ja paloittele paprikat. Laita ne tehosekoittimeen ja aja karkeahkoksi tahnaksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Jos et pidä raa’an valkosipulin mausta, paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi ennen kuin lisäät sen paprikoiden joukkoon.
  4. Laita valkosipuli paprikoiden joukkoon fetan, etikan, suolan ja pippurin kanssa. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen ja aja tehosekoittimella tahnaksi.
  5. Anna maustua viileässä 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi oliiviöljylorauksella ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa dippinä leivän kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Hei! Tässä pitäisi varmaan olla pidempi valmistusaika kuin 20 min, kun paprikoiden paahtoaikakin on jo pelkästään 30 min?

Vierailija

Voi varmaan käyttää valmiiksi paahdettuja paprikoita?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, korjaan valmistusajan! Ja ohjetta voi hyvin soveltaa myös valmiiksi paahdetuille säilötyille paprikoille. Lopputuloksesta ei tule aivan samanlainen, mutta varmasti hyvä kuitenkin. 

Vierailija

Tästä tuli todella löysää, onko paprikoiden ja fetan suhde todella tarkoitus olla tämä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Harmillista, kyllä tämä on se suhde! Tarkoituksena on että feta maustaa dipin, mutta pääosassa ovat paprikat. Toki paprikoiden mehevyydestä ja koosta riippuu paljon, milainen lopputuloksesta tulee. Lisään ohjeeseen tiedon, että paahtuneet paprikat kannattaa ainakin valuttaa hyvin ennen paloittelua ja surauttamista.