Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Sami Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas kaali-puolukkasalaatti

Ainekset

400
g
valko- tai punakaalia
1/2
tl
suolaa
1
pieni sipuli
1
omena
1
sitruuna
2
dl
puolukoita
3
rkl
hunajaa
3
rkl
rouhittuja suolapähkinöitä
1
dl
hienonnettua basilikaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja laita suikaleet kulhoon. Lisää joukkoon suola ja puristele suikaleita nyrkeissä niin, että ne pehmenevät. Anna kaalin tekeytyä hetki.
  2. Suikaloi sillä välin sipuli ja omena. Purista sitruunasta mehu. Valuta kulhoon mahdollisesti syntynyt neste pois ja kääntele kevyesti muut aineet kaalin joukkoon. Anna makujen tasaantua vartin verran ja tarjoile.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Majoneesimainen cashewkastike antaa vegaaniseen perunasalaattiin ihanan täyteläisen maun. Soosi sopii sellaisenaankin vegemakkaroiden lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen perunasalaatti

Ainekset

500
g
uusia perunoita
1
punainen paprika
1
ps
retiisejä
1
punasipuli
2
sellerin vartta
¼
ruukkua
persiljaa
Cashewkastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
vettä
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1
rkl
sinappia
4
tl
hunajaa
1
rkl
kuivattua tai 2 rkl tuoretta tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät kuumaan veteen pehmenemään tunniksi. Valuta.
  2. Harjaa ja keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja puolita pienimmät ja leikkaa suurimmat neljään osaan. Paloittele paprika ja retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna selleri ja persilja.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ja suolaa.
  4. Kääntele kastike perunoiden ja kasvisten joukkoon. Tarjoa grillatun kasvismakkaran kanssa kylmänä tai huoneenlämpöisenä .
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Älä pelästy salaattivadin pitkää raaka-ainelistaa. Salaatin osat valmistuvat nopeasti ja maistuvat yhdessä taivaallisilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen salaattivati

Ainekset

5
kananmunaa
4
kerää napakkaa salaattia (esim. baby gem)
500
g
vuohenjuustoa
4
dl
oliiveja
1
dl
varrellisia kapriksia
1–2
ruukkua
yrttejä (esim. tilli, ruohosipuli, rakuuna)
2
dl
hummusta
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sumakkijauhetta
½
dl
za’atar-mausteseosta (ohje vieressä)
TILLIKURKUT
1
kurkku
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
dl
väkiviinaetikkaa
½
tl
suolaa
3
rkl
tilliä hienonnettuna
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
MARINOITU PUNASIPULI
2
pientä punasipulia
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
KAPRISKASTIKE
1
pieni valkosipulinkynsi
1
ruukku
lehtipersiljaa tai muuta yrttiä
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
pikkukapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
sumakkijauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
pita- tai maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin tillikurkut. Kuori ja viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri, etikka ja suola. Lisää kurkut, tilli ja sitruunankuori. Anna maustua viileässä vähintään 15 minuuttia.

  2. Marinoi punasipulit. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuenohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita etikka ja mausteet joukkoon. Anna maustua vähintään 10 minuuttia.

  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtti. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa, lisää öljy viimeiseksi.

  4. Keitä kananmunia 5 minuuttia, jäähdytä ne kylmässä vedessä.

  5. Irrota salaatinlehdet, huuhtele ja kuivaa ne. Viipaloi juusto ja kuori kananmunat. Valuta kurkut. Asettele kaikki salaatin osat vadille. Tee hummukseen kuoppa, valuta siihen öljyä ja viimeistele sumakilla. Ripottele za’ataria kananmunille. Tarjoa kapriskastikkeen ja pitan tai maalaisleivän kanssa.

Vinkki! Lisää vadille marinoitua latva-artisokkaa, kirsikkatomaatteja tai keitettyä perunaa.

Za’atar-mausteseos

Ainekset

½
dl
pähkinöitä, manteleita tai pinjansiemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
kuivattua timjamia
1
tl
sormisuolaa
½
tl
sumakkijauhetta

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä tai manteleita pannussa sekoitellen noin 1 minuutti. Paahda seesaminsiemeniä noin ½ minuuttia. Kaada paahtuneet pähkinät ja siemenet pois pannusta, etteivät ne pala.

  2. Rouhi pähkinät hienoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään.

  3. Käytä kananmunien, keittojen tai salaattien viimeistelyyn.

Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paistettua vuohenjuustoa, tuoreita kirsikoita ja tahinikastiketta. Tästä ei kesäsalaatti parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-vuohenjuustosalaatti

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
2
ruukkua
eri salaatteja
1
dl
basilikan lehtiä
3
dl
kirsikoita
Hunaja-vuohenjuusto
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
voita
Kastike
¾
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa
noin ¾
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
  2. Huuhdo ja revi salaatit tarjoiluvadille. Ripottele basilikan lehdet päälle. Puolita kirsikat päälle, poista kivet.
  3. Leikkaa vuohenjuustopötkö 8 osaan. Kaada hunaja yhdelle lautaselle ja seesaminsiemenet toiselle. Kasta vuohenjuustopalat ensin hunajassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista voissa noin minuutin ajan per puoli tai kunnes vuohenjuusto saa hieman väriä. Nosta vuohenjuustokiekot salaatille. Ripottele mantelilastuja päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lisää vettä tarvittaessa, jos se on liian paksua. Tarjoa salaatin kanssa.
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat tomaatti-mozzarellasalaattia, sinun kannattaa kokeilla sitä myös grillattuna. Ekstramehevässä caprese-versiossa tomaatit käväisevät tulisilla hiilillä, minkä jälkeen niiden päälle revitään juustot ja lisätään muut ainekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Caprin salaatti grillistä

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
400
g
mozzarellaa
½
ruukkua
basilikaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamico-viinietikkaa
2
rkl
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jos käytät isoja tomaatteja siivuta ne. Keskikokoiset tomaatit voi puolittaa ja kirsikkatomaatit jättää kokonaisiksi.
  2. Kuumenna grilli. Grillaa tomaatteihin kauniit pinnat. Nostele ne tarjoiluastialle.
  3. Revi tomaattien päälle mozzarella. Riivi basilikan lehtiä salaatin päälle. Pirskottele öljy ja balsamico hyvin koko salaatin päälle. Ripottele suola ja rouhi mustapippuri myllystä. Viimeistele pinjansiemenillä.