Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Näkkileipä on gluteenitonta herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
10 min +kypsennys 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulunäkki

Ainekset

2
dl
maissijauhoja
1
dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
kuminaa
1/2
tl
anista
1/2
tl
pomeranssinkuorta
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
1
rkl
siirappia
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kuuma vesi, siirappi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina tasaiseksi ohueksi levyksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista noin 50–60 minuuttia.
  3. Anna näkkileivän jäähtyä rauhassa, sillä se kovettuu kunnolla vasta kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)