Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Sami Repo

Käytä kinkunloppu ranskalais-saksalaiseen ohutkuoriseen piirakkaan, joka paistuu tulikuumalla pellillä herkullisen rapeaksi. Jos kaapissa on etikkapunajuuria, niistä syntyy pika-pikaa pesto piirakan kyytipojaksi.

Annoksia
1 pieni piiras
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen punajuuripesto

Ainekset

3
etikkapunajuurta
1
dl
hienonnettua basilikaa
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunanmehua

Työvaiheet

  1. Raasta punajuuret. Hienonna basilika. Murskaa valkosipulinkynsi. Laita ainekset kulhoon. Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Annoksia
8 rinkeliä
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pehmeät pretzelit

Ainekset

1/3
pkt
tuorehiivaa
2 1/2
dl
lämmintä vettä
2
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Keittämiseen
2
rkl
ruokasoodaa
Päälle
1
kananmuna
meri- tai sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo.
  2. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi (noin 45 min).
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Keitä 2 l vettä isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita (veden kuohahtaminen kuuluu asiaan). Pienennä lämpö keskilämmölle.
  6. Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
  7. Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 12 minuuttia. 

VINKKI Pretzelit maistuvat parhailta samana päivänä.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista

Tällä ohjeella gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä on todella helppo valmistaa. Saat leivästä pehmeää ja kuohkeaa. Leipäpalat eivät murene käsiin, vaan leipäruudut ovat helposti halkaistavissa, silloin kun haluat sipaista väliin voita tai margariinia. Leivän maku säilyy herkullisena useamman...

Pehmeää kauraherkkua pellillinen

Tämä leipäohje syntyi puolivahingossa. Leipä oli lopussa ja kauppaan en halunnut lähteä. Kaivelin kaappia summa mutikassa ja käteen osui Free From Glutein -jauhoseosta (Lidl) jota olin aiemmin ostanut kokeeksi. Uskon, että muutkin...

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Evelinan päivänä Satulinnassa herkutellaan vokatuilla kasviksilla, joissa on seesamin paahteinen maku. Seesamikasvikset maistuvat herkullisilta vaikka paistetun kalan tai tofun kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min

Evelinan seesamikasvikset

Ainekset

1
punasipuli
1
porkkana
1
paksoi
1
pieni
kesäkurpitsa
200
g
vihreitä papuja
3
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokokidesokeria
3
rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
Koristeluun
sinimailasen ituja

Työvaiheet

  1. Kuori punasipuli ja porkkana. Pilko kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  2. Wokkaa kasvikset kuumassa pannussa seesamiöljyssä nopeasti (pari minuuttia). Mausta kasvikset suolalla, etikalla ja sokerilla. Lisää seesaminsiemenet.
  3. Koristele seesamikasvikset iduilla.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista

Syyssadon maukkain perunasalaatti syntyy laadukkaista aineksista. Ohje on maidoton, laktoositon, kananmunaton ja täysin vegaani. Reseptissä käytetään kasvismajoneesia joka tuo salaattiin runsaasti makua ja mehevyyttä.

Mukavaa rapeutta ja pururuntumaa saadaan salaattiin raikkaalla...

Kommentit (0)