Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Niininharju KUVA Pia Inberg

Pähkinästä voimaa ja taatelista makeutta! Nämä suloiset palaset kulkevat loistavasti mukana tarjoten terveellisen välipala vaihtoehdon.

Pähkinäiset puhtipalat sisältävät paljon hyvää, pehmeää kasvirasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa, 164 kcal/pala
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset puhtipalat

Ainekset

10
kuivattua pehmeää taatelia
1/2
dl
vettä
1,5
dl
maapähkinälevitettä
225
g
pähkinä-hedelmäsekoitusta
1/2
dl
siemensekoitusta
1/2
dl
kookoshiutaleita
1/2
tl
suolaa
2
tl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Vuoraa pieni uunivuoka (noin 20 cm x 15 cm) leivinpaperilla. Hienonna taatelit. Sekoita taatelit, vesi ja maapähkinälevite kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  2. Rakenteen pitäisi olla paksu ja tahmea. Lisää pähkinöitä, jos massa on liian löysää tai vettä, jos se on liian kovaa. Kaada massa vuokaan, painele lastalla tasaiseksi. Pakasta tunnin ajan. Kasta veitsi kuumaan veteen ja leikkaa ruuduiksi. Säilytä jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Nollan pil-pil-kastike on vegaaninen versio Baskimaan kastikkeesta, joka tarjotaan öljyssä haudutetun turskan kanssa. Vahvan yrttinen kastike sopii mainiosti grillatun salaatin seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pil-pil-kastike ja grillattu salaatti

Ainekset

Pil-pil-kastike
1½–2
ruukkua (75 g)
erilaisia yrttejä (basilikaa, persiljaa, tilliä, korianteria, lipstikkaa, ruohosipulia)
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
kikherneiden lientä
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
romainesalaatti
2
tl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Varaa lieden viereen kylmällä vedellä ja jäillä täytetty kulho. Ryöppää yrttejä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 l vettä) noin 15 sekuntia ja nosta reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Valuta yrtit ja purista kuiviksi pyyhkeen välissä. Soseuta öljyn kanssa tehosekoittimessa, noin 5 minuuttia.

  2. Laita kikherneiden liemi sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta yrttiöljy koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää vesi, etikka ja suola.

  3. Halkaise romainesalaatti ja sivele leikkauspinnat öljyllä. Grillaa tai paista pannussa, kunnes salaatit ovat saaneet väriä. Nosta lautasille ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nypi mintun lehdet salaatille. Valuta kastiketta päälle. Voit koristella annoksen pikkelöidyillä marjoilla.

Vinkit: 

  1. Pikkelöi lisukkeeksi herukoita 24 tuntia 1-2-3-liemes- sä (1 osa etikkaa, 2 sokeria, 3 vettä).

  2. Saat pikaversion kastikkeesta, kun sekoitat soseutetut yrtit kaupan valmiiseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Tätä pitsataikinaa ei kaulita, pelkällä ruokalusikalla saa tehtyä taikinan ja levitettyä leivinpaperin päälle uunipellille. Taikinan salaisuus on kaurassa. Taikinasta tulee kuohkea ja ilmava, sekä rapeat reunat pitsaan, mitkä maistuvat hyvältä, eivätkä jää syömättä, kuten yleensä. Taikinan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 12
Valmistusaika
n. 10 min + 30 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea ja ihanan kuohkea pitsapohja/kinkku-ananas-pitsa

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita ( luomu )
4
dl
vettä ( 2 dl + 2 dl )
1,5
tl
sokeria
0,5
tl
tav. suolaa tai Pan suolaa 1 tl
1/2
pss
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita uunia vielä päälle.
Laita mikron kestävään kulhoon kaurahiutaleet ja 2 dl kylmää vettä, kuumenna sitten mikrossa 40 s.
Lisää vielä 2 dl kylmää vettä ja kuumenna 20 s mikrossa, niin ei tule liian kuumaksi hiivan toimia.
Lisää sokeri, suola, hiiva ja sekoita.
Lisää sitten vehnäjauhot vähitellen sekoittaen ruokalusikalla, jätä hiukan pehmeäksi taikina.
Lämmitä uunia hetken 50 asteessa ja laita taikinakulho uunin alaritilälle ja leivinpaperi päälle 30 minuutiksi.
Tee sillä aikaa täytteet valmiiksi.

Kun taikina on kohonnut älä painele sitä, vaan kumoa uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla, on aika helposti levitettävä taikina. Jos haluat reunat, niin lusikalla saa ne muotoiltua.

Esipaista pohja siten, että laitat uunin päälle 200 asteeseen samalla, kun laitat sen uuniin, sillä se nousee vielä siinä vaiheessa. Anna olla n. 10 min uunissa, keskitasolla.

Sitten lisää täytteet, voit sivellä hiukan tomaattisoseella pohjaa, esim. Pirkka tomaattisose putkilossa, ei ole liian kosteaa. Jos käytät tomaattia ja ananasta, niitä ei kannata laittaa liikaa, koska ne myös kosteuttavat pitsapohjaa. Yleensä 3 pientä tomaattia siivuina riittää ja kolme ananasrengasta (säilyke) paloina, sopii hyvin palvirouheen kanssa yhteen. Juustoa voi laittaa tomaattisoseen päälle ja muut täytteet sitten vasta ja vielä ripotella täytteiden päälle. Tähän riittää 400 g palvirouhetta.

Paista sitten 225 asteessa n. 10 - 15 min, ei kauempaa, uunin keskitasolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikin linssipata

Ainekset

2
tlk (380/230 g)
kypsiä vihreitä linssejä
1
sipuli
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
½–1
tl
harissatahnaa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
avokadoa

Työvaiheet

  1. Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.

  3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.

  4. Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.

  5. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.

  6. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.

Kommentit (0)