Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Niininharju KUVA Pia Inberg

Pähkinästä voimaa ja taatelista makeutta! Nämä suloiset palaset kulkevat loistavasti mukana tarjoten terveellisen välipala vaihtoehdon.

Pähkinäiset puhtipalat sisältävät paljon hyvää, pehmeää kasvirasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa, 164 kcal/pala
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset puhtipalat

Ainekset

10
kuivattua pehmeää taatelia
1/2
dl
vettä
1,5
dl
maapähkinälevitettä
225
g
pähkinä-hedelmäsekoitusta
1/2
dl
siemensekoitusta
1/2
dl
kookoshiutaleita
1/2
tl
suolaa
2
tl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Vuoraa pieni uunivuoka (noin 20 cm x 15 cm) leivinpaperilla. Hienonna taatelit. Sekoita taatelit, vesi ja maapähkinälevite kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  2. Rakenteen pitäisi olla paksu ja tahmea. Lisää pähkinöitä, jos massa on liian löysää tai vettä, jos se on liian kovaa. Kaada massa vuokaan, painele lastalla tasaiseksi. Pakasta tunnin ajan. Kasta veitsi kuumaan veteen ja leikkaa ruuduiksi. Säilytä jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (2)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sana pesto tarkoittaa murskattua, joten tahna ei tarvitse basilikaa, pinjansiemeniä tai juustoa ollakseen pesto. Pyöräytä mahtava uusi lempipestosi pinaatista ja manteleista. Se maistuu ihanalta niin pastan kuin uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa pestoa myös lehti- tai mustakaalista tai näiden yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pinaattipesto

Ainekset

dl
kuorettomia manteleita
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
persiljaa
½
ruukkua
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kevyesti kuivassa, kuumassa pannussa.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)