Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.

Fenkoli ja kaprikset tuovat perunasalaattiin raikkautta ja kipakkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Fenkoli-perunasalaatti

Ainekset

12-16
uutta perunaa
1
fenkoli
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
2
rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1/2
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2
rkl
kapriksia
4
tillinoksaa
3
rakuunanoksaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat napakoiksi, noin 10-12 minuuttia.
  2. Valmistele fenkoli perunoiden kypsyessä. Poista kantaosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Säästä lehdet koristeeksi! Kuullota fenkolia rypsiöljyssä paistinpannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää fenkolinsiemenet, suola ja pippuri fenkolipaistokseen. Lisää etikka ja kiehauta. Puolita perunat vielä lämpiminä ja sekoita fenkolin joukkoon pannuun. Lisää lopuksi kylmäpuristettu rypsiöljy ja kaprikset.
  4. Anna salaatin maustua yön yli jääkaapissa. Voit tarjota salaatin myös lämpimänä heti. Hienonna yrtit salaattiin juuri ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapokkaat granaattiomenansiemenet raikastavat carpaccion maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-karitsacarpaccio

Ainekset

300
g
karitsan ulko- tai sisäfileetä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oliiviöljyä
2
granaattiomenaa
2
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Poista fileistä jänteet ja kalvot terävällä veitsellä. Laita filee pakastimeen 20 minuutiksi, jolloin siitä on helppo leikata ohuita viipaleita.
  2. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lautaselle. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Sirottele suolakiteitä ja rouhi mustapippuria päälle ja valele viipaleet oliiviöljyllä.
  3. Pyörittele granaattiomenoita leikkuulautaa vasten kevyesti painaen. Siemenet irtoavat silloin helpommin. Halkaise hedelmät ja kaavi lusikalla siemenet kulhoon. Ripottele granaattiomenansiemenet carpaccion päälle. Riivi mintunlehdet ja ripottele ne pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helsinkiläisen kasvisravintolan avokadodippi on niin hyvää, että se saa syöjät säästämään tiskaajan vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yes Yes Yes -ravintolan avokadodippi

Ainekset

2
ruukkua korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
kuorittuja pistaaseja
½
dl
oliiviöljyä
2
avokadoa
1
luomusitruunan kuori ja mehu
½
valkosipulinkynsi
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun
2
rkl
parmesaanimurua
2
rkl
rouhittuja pistaaseja
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista yrteistä kovat varret. Kiehauta 3 l vettä ja 4 tl suolaa. Ryöppää yrttejä 30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla jääveteen. Puristele jäähtyneet yrtit heti kuiviksi ja taputtele vielä keittiöliinalla. Hienonna yrtit.
  2. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia. Hienonna ne teholeikkurissa. Lisää öljy ja yrtit ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  3. Soseuta avokadot, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu, kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset suolan ja pippurin kanssa dippiin.
  4. Koristele parmesaanilla ja pistaaseilla. Viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoa esimerkiksi tandoorileivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vegaaniset yrttiherkkusienet ovat vegemessujen tuottajan Suvi Auvisen kesäherkku. Sienet täytetään manteleilla, yrteillä ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrteillä täytetyt herkkusienet

Ainekset

12
isoa herkkusientä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
dl
manteleita
75
g
(vegaanista) margariinia
1
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Poista herkkusienistä jalat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne keskilämmöllä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia.
  3. Hienonna mantelit tehosekoittimessa tai -leikkurissa. Lisää kuullotetut sipulit, margariini, sitruunamehu sekä yrtit ja hienonna tasaiseksi seokseksi. Lisää suola ja mustapippuri.
  4. Lusikoi täyte herkkusienten lakkeihin ja nosta sienet uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki Hyödynnä herkkusienten jalat esimerkiksi tom kha taohu -keitossa (ks. ohje).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Millä hunajan voisi korvata?
T:Allergikko

Vierailija

itse ajattelin korvata sen vaahterasiirapilla:)