Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.

Fenkoli ja kaprikset tuovat perunasalaattiin raikkautta ja kipakkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Fenkoli-perunasalaatti

Ainekset

12-16
uutta perunaa
1
fenkoli
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
2
rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1/2
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2
rkl
kapriksia
4
tillinoksaa
3
rakuunanoksaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat napakoiksi, noin 10-12 minuuttia.
  2. Valmistele fenkoli perunoiden kypsyessä. Poista kantaosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Säästä lehdet koristeeksi! Kuullota fenkolia rypsiöljyssä paistinpannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää fenkolinsiemenet, suola ja pippuri fenkolipaistokseen. Lisää etikka ja kiehauta. Puolita perunat vielä lämpiminä ja sekoita fenkolin joukkoon pannuun. Lisää lopuksi kylmäpuristettu rypsiöljy ja kaprikset.
  4. Anna salaatin maustua yön yli jääkaapissa. Voit tarjota salaatin myös lämpimänä heti. Hienonna yrtit salaattiin juuri ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kuppiperunat ovat kesäherkku, jota tarjotaan erityisesti Tornionjokilaaksossa ja Pohjanmaan rannikolla. Tämä kylmäsavulohella tuunattu versio sopii vaikka grilliaterian alkuruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-kuppiperunat

Ainekset

16–20
pientä varhaisperunaa
3
kesäsipulia varsineen
¼
ruukku
tilliä
100
g
kylmäsavulohta
50
g
voita
4–8
rkl
perunoiden keitinvettä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Jaa voi neljään tilavaan kuppiin tai mukiin ja lisää sipulit. Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen.
  3. Laita perunat kuppeihin ja kaada päälle kuumaa keitinvettä. Lisää kylmäsavulohi ja tilli. Rouhi päälle mustapippuria.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokon makuiset kasvikset

Ainekset

1
litra (noin 800 g)
uusia perunoita
1
nippu porkkanoita
1
nippu retiisejä
2
litraa vettä
1
tl
suolaa
1
savustuspussi
50
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese kasvikset ja poista naatit. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä 3–5 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.

  2. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita perunat, porkkanat ja retiisit savustuspussiin. Lisää joukkoon voi kuutioina ja loraus öljyä. Rouhi mausteeksi pippuria. Laita pussi grilliin ja anna vihannesten kypsyä 20 minuuttia. Ravistele pussia savusta vielä 10 minuuttia.

  3. Ota savustuspussi grillistä ja viillä pussin pintaan iso risti. Taita pussin yläpinta lähes kokonaan avonaiseksi. Sekoita vihanneksia ja tarkista kypsyys. Laita pussi avonaisena vielä 5–10 minuutiksi grilliin kannen alle. Tarjoile kuumana.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Klementiinejä ja kumkvatteja! Tämä salaatti on varsinainen sitruspommi, joka sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi. Gorgonzolajuusto, suolamantelit ja ruusukaalit sopivat hyvin sitrusten seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvinen sitrussalaatti

Ainekset

7
kumkvattia
4
klementiiniä
300
g
vihreitä tai violetteja ruusukaaleja
1
dl
suolattuja manteleita
100
g
gorgonzolajuustoa
½
ps (à 65 g)
rucolaa
KLEMENTIINIKASTIKE
n. ¼
dl
klementiinimehua
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese sitrukset. Viipaloi kumkvatit kuorineen ja poista siemenet. Kuori klementiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi klementiinit.

  2. Valmista kastike. Kaada leikkuulaudalle kertynyt mehu pieneen kulhoon. Purista joukkoon mehu hedelmien kuorista. Lisää loput kastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten.

  3. Huuhtele ruusukaalit ja irrota niistä lehdet. (Voit myös leikata kaalit veitsellä ohuiksi viipaleiksi.) Kääntele ruusukaalinlehdet kastikkeessa.

  4. Rouhi mantelit veitsellä ja murenna juusto.

  5. Laita tarjoiluvadille kerroksittain ruusukaalia, rucolaa, klementiinejä ja kumkvatteja. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle mantelit ja juusto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahtamalla paras! Mausteöljyssä pyöräytetyistä kukkakaaleista tulee uunissa todellista herkkua. Makeansuolainen kastike valmistuu pehmeästä jogurtista, taateleista ja tahinista. Rapeudesta vastaa pistaasidukkah, joka ripotellaan kukkakaalien päälle juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaali ja pistaasidukkah

Ainekset

1
iso kukkakaali
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
¾
dl
sitruunamehua
1
dl
korianteria hienonnettuna
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
4
pehmeää kivetöntä taatelia
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
PISTAASIDUKKAH
100
g
kuorittuja pistaaseja
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Irrottele kukkakaali nupuiksi. Yhdistä kulhossa öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalit öljyssä. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes palat saavat väriä ja ovat napakan kypsiä. Kääntele kaaleja paistamisen puolivälissä.

  2. Purista sitruunamehu kulhoon ja hienonna joukkoon korianteri.

  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi taatelit. Yhdistä ne jogurtin, tahinin ja suolan kanssa. Levitä kastike vadille.

  4. Tee dukkah. Rouhi kuoritut pistaasit teholeikkurilla. Murskaa korianterinsiemenet kevyesti morttelissa. Yhdistä pistaasirouhe, siemenet ja suola.

  5. Nosta paahdetut kukkakaalit kastikkeen päälle vadille. Pirskota korianteri-sitruunaseosta päälle ja ripottele pinnalle dukkah.