Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Juurisellerin voimakas maku taittuu muusiksi. Korvaa sillä perinteinen peruna!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juurisellerimuusi

Ainekset

2
juuriselleriä
dl
kermaa
2
tl
suolaa
Appelsiinivoikastike
1
appelsiini
50
g
voita

Työvaiheet

1. Kuori juurisellerit ronskisti niin, että kaikki multa on poissa. Pilko juuriselleri paloiksi ja pudota palat keitinveteen. Nosta kattila hellalle ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Valmista appelsiinivoikastike. Pese appelsiinin kuori huolellisesti ja raasta se. Sulata voi kattilassa ja lisää appelsiinin kuori.

3. Valuta keitinvesi pois. Soseuta juurisellerin palat sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola. Kuumenna hellalla kuumaksi. Tarjoa appelsiinivoikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kokeile ruokaisampaa vihersalaattia: höystä ohueksi suikaloitu kaali kurkulla, sulatetuilla edamame-pavuilla ja aasialaishenkisellä seesamikastikkeella. Salaatin seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi grillatut broilerinfileet tai paistettu tofu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
½
tl
suolaa
500
g
varhaiskaalia
250
g
pakastettuja, sulatettuja edamame-soijapapuja
3
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
1
ruukku
tuoretta korianteria hienonnettuna
KASTIKE
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon suolan kanssa ja jätä tekeytymään 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sillä välin varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, laita kulhoon. Lisää kaalin joukkoon edamame-pavut.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Siirrä lautaselle jäähtymään.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.
  5. Valuta kurkut hyvin ja puristele niistä vielä ylimääräistä nestettä pois käsin. Lisää kulhoon.
  6. Ripottele joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja tuore hienonnettu korianteri. Sekoita kastike joukkoon juuri ennen tarjoilua, sekoita ja siirrä laakealle tarjoiluvadille.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Pekoniin käärittyä parsaa
Pekoniin käärittyä parsaa

Pekoni ja parsa ne yhteen soppii. Erittäin helpot ja nopeat valmistaa. Sopii niin lisukkeeksi kuin syötäväksi ihan sinälläänkin.

Pekonin tilalla voi käyttää myös parmankinkkua, mutta kääri kypsät parsat sen sisälle vasta parsojen kypsentämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min valmistus + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin käärittyä parsaa

Ainekset

nippu
vihreää tankoparsaa
1
pkt
pekonia
ripaus
parmesanraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Leikkaa parsoista pois puumainen varsi
2. Kääri pekonit 2-3 parsasta tehdyn nipun ympärille
3. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia
4. Ripottele päälle parmesanraastetta
5. Nauti

Kommentit (2)

Satu Itälä

Pekoniin kääritty peruna (puolikas)ensin pieni dippaus v-sipuliin ja kääräisy pekoniin, uuniin parisataa lämpöö ja avot

Satu Itälä

Dippaus aioliin ja syöntiin

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Rosmariiniperunat
Rosmariiniperunat

Näihin perunoihin tulee suorastaan himo. Tässä jälleen saa huomata, miten oikeesti yksinkertainen on maistuvaa.

En ole perunan ystävä ollenkaan ja tykkäänkin ainoastaan perunamuussista, mutta nämä toisen reseptin pohjalta kehittelemäni rosmariiniperunat vievät kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min valmistus + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariiniperunat

Ainekset

1
kg
perunoita
ripaus
suolaa
ripaus
kuivattua rosmariinia
pirskahdus
oliiviöljyä

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Pese perunat ja viipaloi ne ohuiksi lohkoiksi
2. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle
3. Pirskota oliiviöljyä perunoiden päälle
4. Ripottele päälle suolaa
5. Ripottele päälle reilusti kuivattua rosmariinia
6. Sekoita perunoita, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti

Paisa 225 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit (0)